Pages

SURF 'N' TURF

16. heinäkuuta 2012

Kun ei osata päättää mitä syödään, syödään surf 'n' turfia. Termi tarkoittaa lihan ja merenelävien yhdistämistä samaan annokseen. Pengerkadun versiossa nähtiin tällä kertaa toast skagen -henkisiä katkarapuja ja kinkkuun kietaistua broileria.



PENGERKADUN SURF 'N' TURF
Kahdelle

2 broilerin fileetä
3dl kuorittuja katakarapuja
1/2dl majoneesia
2 oksaa tilliä
1 kovaksi keitetty muna
1 kevätsipuli varsineen
2 ruisleipää (vaikkapa reissumiehiä)
Voita
1 sitruuna
Vesikrassia
Miniluumutomaatteja
Salaattia (vaikkapa romaine)
Suolaa ja mustapippuria

Grillaa broilerifileisiin pinta parilalla, kietaise kinkkuun ja paista 10 minuuttia uunissa 200 asteessa. Sekoita kuoritut katkaravut majoneesin, silputun tillin ja kananmunan kanssa. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla. Valmista vihreä salaatti, pilko tomaatit ja sipuli. Leikkaa sitruunasta muutama lohko. Paahda ruisleipä voissa pannulla ja asettele kaikki komponentit lautaselle. Vielä ripaus pippuria ja suolaa myllystä ja herkku on valmis.

Nauti tämän helpon pubiruoan kanssa hyvää lageria tai hapokasta valkoviiniä, kuten Pengerkadulla tehtiin. Lasissa oli  italialainen Pecchora Pecorino, Alkon ainoa 100% Pecorino -rypäleistä valmistettu viini. Kannattaa kokeilla!

MANSIKKA + AVOKADO + VUOHENJUUSTO

3. heinäkuuta 2012


Tein perjantain kunniaksi pieniä helppoja alkupalatoasteja, jotka täytin kolmella herkulla: tuoreilla mansikoilla, avokadolla ja vuohenjuustolla. Vaikka kombo saattaakin kuulostaa erikoiselta, nämä kaverit viihtyvät samalla leivällä todella hyvin.

MANSIKKA-AVOKADO-VUOHENJUUSTO TOASTIT
Kahdelle

4 palaa paahtoleipää
1/2 avokado
10 mansikkaa
50g vuohenjuustoa
Oliiviöljyä
Minttua koristeeksi

Lämmitä uuni 200 asteeseen Murskaa puolikkaan avokadon sisältö tahnaksi, pilko mansikat ohuiksi siivuiksi ja murenna vuohenjuusto. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja grillaa palat oliiviöljyssä parilapannulla. Täytä leivät avokadotahnalla, mansikoilla ja lisää pinnalle vuohenjuusto. Laita leivät uuniin (grillivastuksen alle) 2-3 minuutin ajaksi. Sulje toastit ja leikkaa kolmioiksi, koristele mintulla. 

Alkupalojen kanssa sopi upeasti Laurent-Perrierin samppanja - mainio aloitus viikonlopulle!