Pages

MURUJEN BRIOSSIA

3. maaliskuuta 2013

Viime viikonloppu meni Murun seurassa. Kolmen ruokalajin illallisen lisäksi itse ravintolassa testasin vielä heidän keittokirjansa briossin, joka maistui niin sunnuntain aamiaisella kuin illallisellakin.

Leipä on superhyvää ihan sellaisenaan, mutta toimii myös hyvän hillon kanssa tai suolaisilla täytteillä. Murujen kirjasta vielä sen verran, että tämän inspiroivan ja kauniin opuksen tekijänpalkkio ohjataan Näkövammaisten keskusliitto ry:lle opaskoiran kouluttamista varten. Koira on jo saanut nimenkin: Didi-Muru.

...

BRIOSSI
1/4 pakettia hiivaa
0,7 dl maitoa
8,5 dl vehnäjauhoja
6 kananmunaa
1 tl suolaa
300g temperoitua voita

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon yleiskoneen kulhossa. Lisää jauhot, kananmunat, sokeri ja suola. Alusta taikinaa noin kymmenen minuuttia. Lisää temperoitu voi paloina koko ajan vaivaten kunnes taikina on sileää. Peitä astia liinalla ja kohota jääkaapissa yön yli. Siirrä taikina vuokaan ja anna kohota vielä ainakin kaksi tuntia. Voitele pinta kananmunalla ja paista 175 asteessa 20-30 minuuttia. Valmis briossi on pinnaltaan kullanruskea ja sisältä kuohkea. Nam!