Pages

Talviomenat + Tarte Tatin.

3. lokakuuta 2010

Sain ison korillisen kirpeitä talviomenoita äidiltäni. Tein elämäni ensimmäisen ranskalaisen omenapiiraan eli Tarte Tatinin soveltaen Hans Välimäen ohjetta, jonka löysin Jauhot Suussa -blogista. Tästähän tuli uusi suosikkini!












TARTE TATIN 
Pienellä valurautapannulla

Pannulle sopiva määrä omenoita kuorittuna je leikattuna lohkoihin 
n. 50g voita 
n. 1,5 dl sokeria
2 levyä torttutaikinaa pakastealtaasta
Vaniljakastiketta 

Levitä voikuutiot uuninkestävän valurautapannun pohjalle ja ripota puolet sokerista päälle. Asettele omenalohkot pannulle ja ripottele loput sokerit päälle.

Kauli taikina levyksi ja nosta omenoiden päälle. Taita taikinan reunat omenoiden ja pannun väliin. Laita pannu kuumalle levylle. Nosta se pois, kun taikinan reunan alta alkaa tulla karamellin väristä "kastiketta" (eli sulanutta sokeria, voita ja omenamehua). Siirrä pannu 200°C uuniin ja paista kunnes voitaikina on kullanväristä.

Aseta lautanen tai tarjoiluastia pannun päälle ja kumoa piirakka ylösalaisin lautaselle. Tämä kannattaa tehdä heti, kun piiras otetaan uunista. Tarjoile vaniljakastikkeen ja kaneliripauksen kanssa.

2 kommenttia:

Kati kirjoitti...

OOOOOOOOOOOooiii... Tuo vie kielen mennessään jo kuvan perusteella !

Heidi kirjoitti...

Se on niin helppoa ja hyvää - suosittelen :)