Poikkesin tavoistani ja perinteinen cava vaihtui raikkaaseen gini-greippimehu aperitiiviin. Listalta löytyi monta mielenkiintoista annosta ja päädyin maistamaan aluksi marinoitua punajuurta, hasselpähkinää, vuohenjuustovaahtoa ja omenasiideri-kastiketta. Maistui. Kaverin marinoitua ankeriasta, suolakurkkuhyytelöä, peruna-purjokakkua, vahvaa „Põltsamaa“ -sinappivaahtoa ja piparjuurikreemiä toimi sekin. Kummatkaan annokset eivät olleet tajunnanräjäyttäviä, mutta aivan hyviä.
Viinivalinnoissa tarjoilija ei ihan antanut asiantuntija fiilistä, mutta suositukset osuivat loppujen lopuksi nappiin. Molemmat alkuruoat saivat kaverikseen uusiseelantilaisen Montana Sauvignon Blancin.
Pääruoka jäi aavistuksen alkuruoan tasosta; vasikanfileetä sitruunan ja yrttien, kevätvihannesten, paahdettujen perunoiden maa-artisokan ja mustaherukkakastikkeen kanssa oli tuore ja rapsakka tuttavuus, mutta annoksesta oli unohtunut suola. Paistettua pallasta, maustesuolalla maustettua viiriäisen munaa, rapeaa perunaa ja tomaatti-valkosipulikastiketta oli ehkä aavistuksen onnistuneempi valinta. Molemmat annokset saivat pisteitä kauniista esillelaitosta.
Vasikalle tuotiin toscanalainen pehmeä Santedame Chianti Classico Ruffino ja pallakselle ranskalainen Pfaffenheim Riesling. Kokonaisuus toimi erinomaisesti.
Jälkiruokalista ei saanut minua innostumaan, joten tuplaespresso ja ravintolan suurin yllättäjä, paikallinen Põltsamaa Tõmmu -jälkiruokaviini, lopettivat illan maukkaasti.
Põltsamaa teki sen verran suuren vaikutuksen, että ennen paluuta Suomeen piti hakea Rimin viinihyllyltä kolme pulloa tuliaisiksi. Põltsamaan hinta yllätti myös - 0,5l pullo maksoi alle kolme euroa. Ei voi kuin suositella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti