Pages

MODERNI MEKK / Tallinna

28. maaliskuuta 2011

Viikonloppuna tutustuttiin taas pariin uuteen Tallinnan ravintolaan. Tuulinen iltapäivä vaihtui rentoon illalliseen modernissa eestiläisessä Mekkissä. Ravintola sijaitsee Tallinnan vanhassa kaupungissa Suur-Karja kadulla. Puitteet ovat kunnossa; tunnelmallinen, pelkistetty ja lämmin Mekk sai olon tuntumaan tervetulleelta. Ravintolassa, joka on Savoy Boutique hotellin yhteydessä, oli niin turistiseurueita kuin paikallisiakin illastamassa. Vuonna 2010 Mekk oli Tallinnan 50 parhaan ravintolan listalla yhdentenätoista. On hankalaa arvioida, miten eestiläisyys ravintolan ruoassa varsinaisesti näkyy, mutta paikallinen ruokakulttuuri onkin muhkea sekoitus naapurimaiden makuja.Poikkesin tavoistani ja perinteinen cava vaihtui raikkaaseen gini-greippimehu aperitiiviin. Listalta löytyi monta mielenkiintoista annosta ja päädyin maistamaan aluksi marinoitua punajuurta, hasselpähkinää, vuohenjuustovaahtoa ja omenasiideri-kastiketta. Maistui. Kaverin marinoitua ankeriasta, suolakurkkuhyytelöä, peruna-purjokakkua, vahvaa „Põltsamaa“ -sinappivaahtoa ja piparjuurikreemiä toimi sekin. Kummatkaan annokset eivät olleet tajunnanräjäyttäviä, mutta aivan hyviä.

Viinivalinnoissa tarjoilija ei ihan antanut asiantuntija fiilistä, mutta suositukset osuivat loppujen lopuksi nappiin. Molemmat alkuruoat saivat kaverikseen uusiseelantilaisen Montana Sauvignon Blancin.
Pääruoka jäi aavistuksen alkuruoan tasosta; vasikanfileetä sitruunan ja yrttien, kevätvihannesten, paahdettujen perunoiden maa-artisokan ja mustaherukkakastikkeen kanssa oli tuore ja rapsakka tuttavuus, mutta annoksesta oli unohtunut suola. Paistettua pallasta, maustesuolalla maustettua viiriäisen munaa, rapeaa perunaa ja tomaatti-valkosipulikastiketta oli ehkä aavistuksen onnistuneempi valinta. Molemmat annokset saivat pisteitä kauniista esillelaitosta.

Vasikalle tuotiin toscanalainen pehmeä Santedame Chianti Classico Ruffino ja pallakselle ranskalainen Pfaffenheim Riesling. Kokonaisuus toimi erinomaisesti.Jälkiruokalista ei saanut minua innostumaan, joten tuplaespresso ja ravintolan suurin yllättäjä, paikallinen Põltsamaa Tõmmu -jälkiruokaviini, lopettivat illan maukkaasti

Põltsamaa teki sen verran suuren vaikutuksen, että ennen paluuta Suomeen piti hakea Rimin viinihyllyltä kolme pulloa tuliaisiksi. Põltsamaan hinta yllätti myös - 0,5l pullo maksoi alle kolme euroa. Ei voi kuin suositella.

Ei kommentteja: