Fisut
150-200g tuoretta turskaa per ruokailija
Vehnäjauhoja
Frittitaikina
200 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl olutta (normi lager käy hyvin)
loraus sitruunan mehua
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
valkopippuria
Lisää jauhojen sekaan olut ja muut ainekset sekoittaen huolella. Vatkaa taikina tasaiseksi.
Potut
Pari kolme perunaa tikkuina per ruokailija
Lisukkeeksi
Kurkku ja porkkanatikkuja
Dippi
Turkkilaista jogurttia
Majoneesia
Tilliä
Sitruunaa
Sinappia
Salottisipuli
Valkosipulia
Suolaa ja pippuria
Kaikki iloisesti sekaisin vaan!
Paistaminen
Huolehdi, että rasva (esim. rypsiöljy) on tarpeeksi kuumaa, 170 asteista. Testaa lämpö pudottamalla leipapala rasvaan - sen tulee tiristä heti, jos rasva on tarpeeksi kuumaa. Pidä kansi lähellä, niin voit tukahduttaa rasvan, jos se yltyy savuamaan.
Pyöräytä kalapala vehnäjauhoissa ja sitten taikinassa. Laske HITAASTI kattilaan. Jos kala tippuu pohjalle, se jumahtaa kiinni ja palaa. (Ihan totta, näin siinä käy ja sitten haistaan turskakärylle). Kovin matala paistinrasva ei siis tule kyseeseen. Tuoreen turskan paistoaika on ehkä n. 10min. Perunat keitin kahteen kertaan, esipaistoin n. 3min ja sitten uusi kierros kypsäksi asti.
Varaa aikaa, kattilaan ei kuitenkaan mahdu kuin muutama pala kerrallaan paistumaan. Kun pinta on rapsakka ja kullanruskea, palan voi noukkia ylös. Pidin valmiit kalapalat ja perunat 80 asteisessa uunissa lämpiminä ennen tarjoilua.
Askarteluhenkisenä ihmisenä tein vielä M&M -lehdestä tötteröt perunoille, dippi ja vihannestikut tarjottimelle ja fisut tötterön kupeeseen. Toiseen käteen pullo olutta ja sitten toivotetaan vaan hyvää ruokahalua!
Ai niin - keikka oli hieno vienoisesta nenässä leijuvasta turskan hajusta huolimatta. Muutenkin, kannattaa tsekata We Jazzin järjestämät keikat, jos jazz kiinnostaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti