Pages

JAMIEN SALAATTIA - ja ihan vähän tiramisua

29. toukokuuta 2011

Lowcarb-linja on jatkunut viikon verran ja olo alkaa olla aika mainio. Perjantaina tein Jamie Oliverin ohjetta mukaillen halloumi-mansikka-salaatin ja vähähiilihydraattisen tiramisun sen seuraksi. Tulipa hyvää ja ihanan kesäistä:


















HALLOUMI & MANSIKKA
-salaattia kahdelle

vihreitä salaatteja
basilikaa
sitruunatimjamia
kurkkua
tomaattia
reilusti mansikoita
serranoa
halloumia
hyvää balsamicoa
sitruunamehua
oliiviöljyä
suolaa & pippuria
parmesanlastuja

Laita puolitetut mansikat marinoitumaan loraukseen balsamicoa, sitruunamenua ja oliiviöljyä, lisää vielä vähän suolaa ja pippuria ja sekoittele. Paista halloumisiivut pienessä määrässä oliiviöljyä (laitoin halloumien alle myös murusen basilikaa pannulle). Sekoita salaattainekset mansikoiden kanssa ja kokoa salaatti halloumisiivujen päälle. Nostele pinnalle vielä serranoa ja parmesanlastuja. Ripaus suolaa ja pippuria pintaan ja tarjoile heti.

Salaatin kanssa sopii mainiosti kuohuviini. Meillä oli tällä kertaa lasissa erittäin kuiva, hapokas ja sitruksinen Wolfberger Crémant d'Alsace Brut.


















POHJATON TIRAMISU

1dl mascarponejuustoa
1dl kuohukermaa
pari ruokalusikallista kylmää espressoa
amarettoa (jätin tällä kertaa pois)
makeutusainetta
kaakaojauhetta
mansikoita

Vispaa kerma, lisää makeutusjauhetta ja sekoita kahvilla notkistettu mascarpone varovasti joukkoon. Kokoa lasiin kerroksittain kaakaojauheen kanssa. Koristele juuri ennen tarjoilua kaakaojauheella ja mansikoilla.

Ei kommentteja: