Pages

RAVINTOLAPÄIVÄN PARSA

24. toukokuuta 2011

Ravintola Kallio ei sattuneista syistä ollutkaan mukana Ravintolapäivässä (elokuussa sitten paremmalla sykkeellä). Silti Pengerkadulla herkuteltiin - nyt tein kausiherkku parsasta ei-niin-low-carb annoksen:


















PARSAPIIRAKKAA
& VIHERSALAATTIA

piirakkapohja pakastealtaasta
puntti parsaa
200g Gryere-juustoa
1 prk ranskankermaa
1 dl turkkilaista jogurttia
2 kananmunaa
1 keltuaainen
basilikan lehtiä
sitruunamehua
suolaa & pippuria
-
erilaisia salaatteja
basilikaa
kurkkua
tomaattia
aurinkokuivattua tomaattia
parmesanlastuja
kastike oliiviöljystä, balsamicosta ja hunajasta
suolaa & pippuria


Kuori parsa ja leikkaa tyvestä reilu pätkä pois. Keitä/höyrytä parsoja n. 4 min. Esipaista piirakkapohja. Sekoita kerma ja jogurtti, kananmunat ja keltuainen sekä mausteet kuohkeaksi massaksi ja lisää massaan raastetusta juustosta 3/4 osaa.  Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja asettele parsat pinnalle. Ripottele päälle loput juustosta ja paista 200 asteessa 30 min. Kannattaa peittää alussa vaikkapa foliolla, ettei pinta pala.

Sekoita salaatti ja nautiskele roseviinin kanssa. Meillä lasissa oli René Barbier Rosadoa, joka ei ehkä ole roseviinien aatelia, mutta toi mieleen lämpimiä muistoja viime kesän Hangon retkeltä...

Ei kommentteja: