Pages

PEKONI-KUHARULLAT ja muita herkkuja

21. kesäkuuta 2011

Viikonloppuna tehtiin rekkamiesannokset superhyvää kuhaa kietaistuna pekoniin. Seuraksi juuresmuusia, karamellisoituja vihanneskuutioita ja Dijon-kermakastiketta -



















JUURESMUUSI
Bataattia
Porkkanaa
Maa-artisokkaa
Valkosipulia
Kevätsipulia
Kirnuvoita
Kermaa
Suolaa, pippuria & muskottipähkinää

Kuullota haluamasi määrä juurespaloja voisulassa ja keitä kypsiksi. Lisää loraus kermaa pehmeisiin juureksiin ja muussaa. Mausta ja siirrä sivuun odottamaan. (Säästä myös desin verran juuresten keitinlientä kastikkeeseen!)

-

KARAMELLISOIDUT VIHANNESKUUTIOT
Kesäkurpitsa- ja porkkanakuutioita (tai mitä tahansa muita juureksia/vihanneksia)
Kirnuvoita
Sokeria, suolaa ja pippuria

Pilko tasakokoisiksi ja paista kuutiot tummiksi pannulla kirnuvoissa. Lisää loppuvaiheessa teelusikallinen sokeria ja ota kuutioihin rapsakka karamellipinta.

-

PEKONI-KUHARULLAT
Kuhafile / ruokailija
Huoneenlämpöistä voita
Kesäkurpitsaa
Kevätsipulia
Pekonia muutama suikale
Voita ruokalusikallinen
Suolaa & pippuria

Mausta kuhafileet suolalla ja sivele pintaan huoneenlämpöistä voita. Höylää kesäkurpitsasta ohuita suikaleita kuorimaveitsellä ja asettele fileen päälle. Lisää pilkottua kevätsipulia kesäkurpitsojen päälle. Mausta suolalla ja pippurilla, rullaa kuha pyrstöstä aloittaen ja kiepsauta päälle pekonia. Kiinnitä parilla coktailtikulla ja paista pekonipinta rapeaksi pannulla. Siirrä rullat uniin 200 asteeseen kymmeneksi minuutiksi ja jätä pannu rasvoineen kuumaksi kastiketta varten...

-

DIJON-KERMAKASTIKE
Vehnäjauhoja 1rkl
Kuohukermaa 1,5dl
Juuresten keitinlientä 1dl
Dijon-sinappia 1 tl
Suola & pippuri

Kuharullista jäi pannulle mukavan makuinen rasva, johon lisäsin vehnäjauhot. Jauhojen perään pannulle meni kuohukermaa ja juuretsen keitinlientä, minkä jälkeen koko komeus maustettiin Dijonilla, suolalla ja pippurilla.

-

KOKOA LAUTASILLE - ja tarjoile rapsakan valkoviinin kanssa. Meillä oli lasissa suoraan Roomasta lennätetty Mastri Vernacoli Trentino DOC Pinot Grigio.


















Ei kommentteja: