Pages

TINTÅ

2. tammikuuta 2012

Uudenvuoden aatto Turussa alkoi lounaalla Tintåssa, pienessä viinibistrossa Läntisellä rantakadulla. Tintån tarjonta ei toki lopu viineihin ja hyvään ruokaan, vaan talosta löytyy myös leipomo ja catering.

Sijainti on loistava - näkymä ikkunoista avautuu suoraan Aurajoelle. Ravintolan sisustus on rustiikki, lämmin ja moderni yhtäaikaa. Jos minulla olisi ravintola, se näyttäisi samalta kuin Tintå. Hauskoja yksityiskohtia on luotu lasipulloista tehdyillä valaisimilla, laajoilla liitutaulupinnoilla ja hyllyiksi seinille nostetuilla viinilaatikoilla. Sadan viinin lista on maininnan arvoinen ja päivän viininä oli tietenkin uuteen vuoteen sopiva Dom Pérignon laseittain 25€.

Seurueellemme tarjoiltiin pizzaa, vuohenjuusto-viikuna filonyyttejä ja fetasalaattia. Annosten raaka-aineet olivat tuoreita ja täynnä hyviä makuja. On aina yhtä ihanaa nautiskella kauniista miljööstä, jossa estetiikka tuodaan lautaselle asti.  Ja vaikka paikka oli täynnä lounasaikaan, ei palvelua tarvinnut odotella.

Helsingistä ei Tintån vertaista tai tyylistä paikkaa löydykään - Muru on ehkä fiilikseltään lähimpänä. Menen uudelleen - haluan nähdä Tintån kesälläkin.9 kommenttia:

minde kirjoitti...

Tintåon ihastuin minäkin kesällä - tunnelma ja ruoka molemmat parhaasta päästä! Ja terassi oli aivan ihana!

Heidi kirjoitti...

Hyvältä näyttää :P

Anonyymi kirjoitti...

Ja nythän heidän yksi kokeistaan kisaa Top Chefissä ja aloitti varsin mallikkaasti tuon kisan. Jos menen Turkuun, niin varmasti syödään tuolla :) Hyvää uutta vuotta teille H & K!! t. Auri

Heidi kirjoitti...

Kiitos samoin, Auri!

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Mmm..näyttää ja kuulostaa hyvälle! Joten makoisaa tätä vuotta ;)

Heidi kirjoitti...

Samoin, Helmi-Maaria!

Riikka kirjoitti...

Ja Tintå on se toinen turkulaissuosikkini. Lämpiminä kesäiltoina ulkopöydissä Aurajoen rannalla tuntuu ihan kuin olisi ulkomailla. :)

ps. Ihana blogi sulla!

Heidi kirjoitti...

Olipa Riikka hyvä, että löysit tänne ja kommentoit - musta tuli heti Vatsasekaisin Kilinkolin -fani :) Kiitos!

Riikka kirjoitti...

Ja musta Pengerkatufani!