Keväisten annosten sarja jatkuu. Suoraan Hakaniemen hallista kalastetut siikafileet maistuivat lähes kesältä raikkaan vihreän rucola-perunasalaatin kera.
RUCOLA-PERUNASALAATTI
Salaattiin -
1 nippu rucolaa
6-8 keitettyä uutta perunaa
1 rkl kapriksia
100g kirsikka- tai miniluumutomaatteja
1 kevätsipuli varsineen
4 keitettyä viiriäisenmunaa
Kastikkeeseen (arvioidut määrät, maistele matkalla) -
1 tl hunajaa
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa & pippuria
Pilko salaattiainekset ja sekoita ne keskenään. Sekoita lisäksi kastikeainekset erillisessä kipossa ja kun koostumus on hyvä, sekoita kastike salaatin joukkoon.
GRILLISIIKAA -
Kahdelle -
400g siikafilettä nahkoineen
suolaa & pippuria myllystä
voita paistamiseen
Grilli- eli parilapannu toimi tässä erinomaisesti - tietenkin jos takapihalta löytyy Weber, käytä ihmeessä sitä. Mausta kalafileet. Kuumenna pannu, lisää voi ja grillaa nahkapuolelta noin kolme minuttia ja vielä toiselta puolelta minuutin verran. Asette lautaselle salaatin kaveriksi ja nauti heti esimerkiksi raikkaan Rieslingin tai Pinot Grigion kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti