Pages

HELPPO KLASSIKKO - BRUSCHETTA

14. toukokuuta 2012

Alkujaan bruschetta on Keski-Italiasta tuleva alkupala, joka perinteisesti koostuu leivän lisäksi tomaatista, oliiviöljystä ja valkosipulista. Muunnoksia klassikosta on varmasti yhtä paljon kuin tekijöitä. Leipäset ovat helppoja valmistaa ja sopivat niin alkupaloiksi, tapaspöytään, iltapalaksi kuin vaikkapa lämpimän keiton kaveriksi. Bruschettat on helppo valmistaa kesällä myös ulkogrillissä.

Vaikka paras bruschetta syntyy tuoreista raaka-aineista, leipien täytteeseen voi halutessaan piilottaa kuivahtaneen juuston tai ehtoopuolen oliivit. Myös eilisen patonki tai ciabatta käy hyvin tähän herkkuun. Bruschettat sopivatkin mainiosti ajankohtaisen Hävikistä Herkuksi -ruokablogikampanjan henkeen.


BRUSCHETTAT
kahdelle

4 palaa vaaleaa leipää
1 valkosipulinkynsi
1/2 punasipuli
2 (yli)kypsää tomaattia
5-10 basilikan lehteä
1/2 tl balsamicoa
1/4 tl sokeria
Oliiviöljyä
Mustapippuria ja suolaa myllystä

Pilko pieneksi tomaatit, 1/2 valkosipulinkynsi ja punasipuli. Sekoita ainekset keskenään ja lisää balsamico, sokeri, suola ja pippuri. Rullaa basilikan lehdet ja leikkaa suikaleiksi tomaattiseoksen joukkoon. Kuumenna parilapannu ja paista leipäviipaleet reilussa määrässä oliiviöljyä. Sivele kullanruskeita leipiä puolikkaalla valkosipulilla ja aseta leivät takaisin pannuun. Lusikoi tomaattitäyte leiville ja laita niiden päälle hetkeksi kansi tai pala foliota, jotta täyte ehtii lämmetä. Tarjoile heti.

Ei kommentteja: