Pages

MANSIKKA + AVOKADO + VUOHENJUUSTO

3. heinäkuuta 2012


Tein perjantain kunniaksi pieniä helppoja alkupalatoasteja, jotka täytin kolmella herkulla: tuoreilla mansikoilla, avokadolla ja vuohenjuustolla. Vaikka kombo saattaakin kuulostaa erikoiselta, nämä kaverit viihtyvät samalla leivällä todella hyvin.

MANSIKKA-AVOKADO-VUOHENJUUSTO TOASTIT
Kahdelle

4 palaa paahtoleipää
1/2 avokado
10 mansikkaa
50g vuohenjuustoa
Oliiviöljyä
Minttua koristeeksi

Lämmitä uuni 200 asteeseen Murskaa puolikkaan avokadon sisältö tahnaksi, pilko mansikat ohuiksi siivuiksi ja murenna vuohenjuusto. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja grillaa palat oliiviöljyssä parilapannulla. Täytä leivät avokadotahnalla, mansikoilla ja lisää pinnalle vuohenjuusto. Laita leivät uuniin (grillivastuksen alle) 2-3 minuutin ajaksi. Sulje toastit ja leikkaa kolmioiksi, koristele mintulla. 

Alkupalojen kanssa sopi upeasti Laurent-Perrierin samppanja - mainio aloitus viikonlopulle!

4 kommenttia:

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Mmmmm..kuulostaa niin houkuttelevalta, että pakko kokeilla!

minde kirjoitti...

Ihan pakko kokeilla!

Abe kirjoitti...

miksi juuri tuo viini sopi niin hyvin

Heidi kirjoitti...

Kyiseinen samppanja ei tietenkään ole ehdoton edellytys leivän kaveriksi, vaan muutkin kuivat kuohuviinit toimivat tämän kermaisen ja samalla hedelmäisen leivän hapokkaina tasapainottajina.