Pages

BALIN RAVINTOLAVINKIT

30. marraskuuta 2012

Majoituimme lomalla Seminyakin alueella Balin eteläosassa, Le Jardinin viihtyisässä villassa. Alue on hyvin eloisa, täynnä erilaisia baareja ja ravintoloita, joista useita tuli kokeiltua. Koska Seminyakissa on paljon tasokkaita hotelleja, myös saaren tasokkaimmat ravintolat löytyvät Nusa Duan ohella sieltä. Listasin muutaman mainitsemisen arvoisen ravintolan, joissa kävimme:

Valtavan kaunis korkeaan halliin perustettu ravintola tarjoilee eurooppalaishenkistä ruokaa ja paikallisia klassikoita. Listoilta löytyy myös mukavasti viinejä, vaikka viinien hinnoittelu onkin suhteessa ruoan hintaan varsin korkea, niin kuin Aasiassa yleisestikin. Alkuruoaksi päädyin tonnikala tartariin ja pääruokalautaselta löytyi pastaa merenelävillä. Tuore aviomieheni valitsi puolestaan kampasimpukoita alkuun ja sen päälle paikallista häränhäntäkeittoa.

Paikan hinta-laatusuhde oli erinomainen, kahden ruokalajin illallinen viineineen maksoi noin 60 euroa kahdelta hengeltä. Kun koti-ikävä iskee, herkuttele Bistrotissa eurooppalaisittain.

The Bistrotin sisustus on hauska sekoitus uutta ja vanhaa
Mereneläviä pastalla
Luksusravintolan maineessa oleva Sarong oli ainoa paikka, jossa ovella muistutettiin pukukoodista - ei liian lyhyitä shortseja tai hihatonta paitaa. Ilman pöytävarausta emme päässeet ravintolan sisätiloihin, vaikka vapaita paikkoja näytti olevan. Isokenkäiset maistelivat ravintolan peräosassa samppanjaa. Lämmin ilta sujui hienosti myös Sarongin puutarhassa, minne iltapukuinen tarjoilija meidät ohjasi. Ruoka oli moitteetonta aasialaista fine diningia. Possun vatsaa, dimsumeja, barramundia ja tulisia kastikkeita riisin kera.

Drinkit olivat moitteettomia ja viinivalikoimakin oli kohtuullinen. Kahden hengen illallinen pitkän kaavan mukaan maksoi noin 100 euroa. Jos pidät Farangista tai Gaijinista, kokeile Balilla Sarongia.

Sarongin pork belly
Suussa sulavat dim sumit

Huomasin ravintolan suloisen riisipaperivaloin koristellun puutarhaterassin taksin ikkunasta ja päätimme mennä Bonitaan illalliselle vielä samana päivänä. Loistava valinta! Rennon asiallisen palvelun kanssa saimme pöydän täyteen aasialaisia herkkuja, Nasi campuria, vietnamilaisia kevätrullia ja grillattuja jättikatkarapuja riisillä. Kyytipojaksi tietenkin paikallista olutta, Bintangia.

Bonita oli edullinen ja hyvä, illallinen kahdelle maksoi vain noin 25 euroa. Drinkkejä, rentoa meininkiä ja hyvää aasialaista sapuskaa vailla? Mene Bonitaan.

Taivaallisia vietnamilaisia rullia

Bikuun menimme Tripadvisorin hurjan hyvien arvostelujen ansiosta. Herra Biku itse otti iloisesti ovella vastaan ja ohjasi ennakkoon varaamaamme pöytään. Pöytävaraus tänne olikin ehdoton, vaikka olimme paikalla low seasonin aikaan - Biku oli viimeistä pöytää myöten täynnä. Hehkutus erikoisesta teehuoneeksi itseään tituleeraavasta ravintolasta, jossa toimii myös pieni kirjakauppa, sai aikaan kovat odotukset, mutta valitettavasti naama palautui peruslukemille heti alkuruoan saapuessa pöytään. Sekä valitsemani kanalumpiat että kaverin vihreä alkukeitto toivat valitettavasti enemmän mieleen huoltoaseman kuin hyvän ravintolan.

Pääruoat eivät juuri parantaneet tasoa, mutta vatsat tulivat ainakin täyteen tilaamastani haudutetusta porsaasta, josta olisi riitänyt pienelle perheelle. Possu tuoksui jumalaiselle, muta maku ei ollut ehtinyt pureutua lihaan asti. Sääli. Herra Biku kyseli ihmeissään, eikö ruoka maistunut, kun puolet possustani jäi lautaselle. No ei maistunut, ei. Ehkä meille sattui vain listan huonoimmat vaihtoehdot, mene tiedä. Mutta tällä kokemuksella en ymmärrä, miten Biku voi olla alueensa kolmanneksi paras ravintola Tripadvisorin arvioiden mukaan. Hintaluokaltaan Biku painii samassa sarjassa Waroeng Bonitan kanssa.

Bikun vihreä alkukeitto
Possua koko perheelle

Ravintola on täydellinen paikka auringonlaskun aikaan. Pöydistä näkee suoraan Intian valtameren kuohuihin ja samalla voit nautiskella Michelin-tasoista ruokaa kuninkaallisella palvelulla.

Hinnat ovat paikallisittain hyvin korkeat, mutta verrattuna Suomen hintoihin kuitenkin kohtuulliset. Kaksi ruokalajia viineineen ja jälkiruokadrinkkeineen maksoi noin 150 euroa kahdelta. Valitse Breeze loman luksushetkien näyttämöksi.

Breeze auringonlaskun aikaan
Kampasimpukkaa ja possun vatsaa sulassa sovussa
Kun illallinen on syöty, kaivataan jälkiruoaksi raikkaita drinkkejä. Paras paikka minun mielestäni Seminyakin alueella tähän tarkoitukseen on Potato Head Beach Club. Kahden turvatarkastuksen jälkeen korkeiden ikkunaluukuin koristetujen seinien takaa paljastuu tyylikäs lounge, joka avautuu suoraan merelle. Istuimina toimivat perinteisten pöytien lisäksi leveät pedit, joille me istahdimme. Muutaman metrin päässä kuohusi Intian valtameri ja ystävällinen nuori herra toi meille toinen toistaan parempia juomia.

Clubilla voi myös syödä, mutta uskon, että paikan maine on kasvanut enemmän juomista kuin eväistä. Jos viihdyt loungemusiikin, drinkkien ja hiekkarannan keskellä, on Potato Head ehdottomasti sinun paikkasi.

Potato Headin drinkkejä kynttilänvalossa

3 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Oooh teillä on kyllä varmasti ollut aivan ihana reissu! Tervetuloa takaisin tänne lumipyryn keskelle. :)

La fille du vent kirjoitti...

Ooh, tuli ihan ikävä Balille tästä. Oltiin siellä häämatkalla kolmisen vuotta sitten (apua!). Juurikin Seminyakissa. En vaan yhtään enää muista ravintoloiden nimiä, mutta samanlaisessa rantaravintolassa ainakin syötiin hummeria.

Heidi kirjoitti...

Kiitos Riikka! Olihan se huippu reissu ja Bali on ihana, suosittelen :)