Pages

LISÄÄ JAPANIN HERKKUJA: LOHI RAMEN

14. tammikuuta 2013


Ramen, eli japanilainen nuudelikeitto, on tullut tutuksi matkoilla, mutta tein sitä nyt ensimmäistä kertaa itse. Keittoon voidaan lisätä nuudelien kaveriksi esimerkiksi possua, kanaa, tofua, kasviksia tai kalaa. Omaan rameniini valitsin marinoidun lohen Hannan soppa -blogista löytyneen ohjeen innoittamana.

Helppo, maukas ja lämmittävä keitto sopii mainiosti kylmään talvipäivään. Hyvä syy kokeilla uusia aasialaisreseptejä on myös se, että niiden seuraan sopii erinomaisesti vuoden 2012 viiniksi valittu Kungfu Girl Riesling 2011. 


LOHI RAMEN
2:lle nälkäiselle

Marinadi lohelle -
pieni pala inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
valkosipulinkynsi raastettuna 
pala sitruunaruohoa hakattuna ja halkaistuna
2tl miriniä
2tl soijakastiketta
2tl kalakastiketta
1tl hunajaa

Lisäksi-
300g hyvää lohta
suolaa ja valkopippuria
100g ramen nuudeleita
5dl kanalientä
2tl kalakastiketta
valkosipulinkynsi raastettuna
1 porkkana suikaleina
2-4 herkkusientä viipaleina
1/2 kurkku, josta siemenet on poistettu, suikaleina
kourallinen vihreitä papuja halkaistuna
kourallinen korianteria hienonnettuna

Sekoita marinadin ainekset keskenään kulhossa. Jaa lohi kahdeksi annospalaksi ja mausta palat pippurilla ja suolalla. Yhdistä marinadin kanssa ja siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.

Keitä nuudelit ohjeiden mukaisesti, valuta ja huuhdo kylmällä vedellä. Annostele nuudelit valmiiksi keittolautasille. Sekoita kanaliemeen kalakastike sekä valkosipuli ja kiehauta. Lisää liemeen lohipalat marinaadeineen ja anna hautua 2-3 minuuttia kannen alla. Lisää kasvikset ja hauduta vielä toiset 2-3 minuuttia. Nosta kalat kattilasta kun ne ovat juuri ja juuri kypsiä, pidä ne lämpiminä. Älä hauduta lohta liian pitkään, sillä kypsyminen jatkuu, vaikka nostat lohen pois keitosta. Kaada keitto nuudelien päälle ja jaa kasvikset. Nosta lohet päällimmäiseksi lautasille ja koristele korianterilla. Tarjoile heti.

Ei kommentteja: