Pages

Suklaafondantia sydämellä.

17. lokakuuta 2010

Olen kokeillut suklaafondantia jo kerran aiemmin ja nyt päätin tarjota sitä ihanille lauantaivierailleni. Teimme yhdessä kokonaisen menun - kesäkurpitsakeittoa, kuhaa bataattimuusin ja rucola-granaattiomenasalaatin kanssa -  ja sitten tätä fondantia suloiseksi jälkiruoaksi. Ohje on alunperin löytynyt yhdestä suosikki ruokablogistani, Pastanjauhantaa.

Suklaafondant valkosuklaasydämellä

50 g voita
50 g tummaa suklaata
1/2 dl vehnäjauhoa
2 munaa
3/4 dl sokeria
60 g valkoista suklaata
jäätelöä tai vaniljakastiketta

Sulata tumma suklaa ja voi varovasti kattilassa, vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota sokeri ja kananmunat keskenään paksuksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot vähitellen ja sekoita. Lisää mukaan suklaa-voiseos ja nostele taikina kunnolla sekaisin nuolijalla tai lastalla kulhon reunoilta keskelle.

Täytä vuoat niin että reunoille jää mukavasti kohoamisvaraa. Tein itse kakkuset Teeman isoihin teekuppeihin, jotka osoittautuivat näppäriksi. Annoksesta tuli sopivasti kolme isoa kupillista meille suklaan suurkuluttajille, mutta annos riittää kyllä neljäänkin kuppiin hyvin.  Lisää vielä valkosuklaapalat taikinan sisään kuppien keskelle.

Paista kiertoilmauunissa 185 asteessa 10 minuuttia ja anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Kumosin jäähtyneen fondantin päälle ison lusikallisen omena-vaniljajäätelöä.

2 kommenttia:

Mikaela kirjoitti...

Nam, ihanan kuuloinen menyy!

Anna kirjoitti...

Ah, vesi herahti kielelle. Meillä herkuteltiin lauantaina marianne-tuorejuustokakulla, suklaamuffineilla ja sämpylöillä. Herkkuhetket ystävien kanssa ovat parhaita!