Pages

GARAGE / Riika

10. elokuuta 2011

Viimeinen lomailta Riiassa päättyi loistavasti ravintolassa nimeltä Garage. Paikka sijaitsee viiden minuutin kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista, hotelli Bergsin sisäpihalla.

Ravintolan sisustus mukailee tuttavallisesti nimeä - sisällä saattaa istahtaa vaikkapa vanhalle auton istuimelle. Mutta kesäisenä iltana valitsimme paikaksemme täpötäyden terassin. Illallistamassa oli paljon paikallisia, joiden ääni sekoittui turistien venäjään, saksaan ja englantiin.

Garage, 83/85 Elizabetes ielaPäädyimme cavalasin jälkeen kymmenen tapaksen valikoimaan. Lautaselta löytyi yksinkertaisia, puhtaita ja tuoreita makuja hummuksesta loheen ja tapenadeen. Seuralaisena tarjottiin erinomaista leipää kevyesti paahdettuna ja laajalta viinilistalta, jonka aarteet tuodaan Saksasta ja Ranskasta, löytyi myös täydellisesti settiin sopivat viinit. Jälkiruoaksi valisimme päivän kahdesta vaihtoehdosta suussa sulavan suklaakakun tuoreilla mustikoilla - ja vierelle makeaa late harvest rieslingiä.

Erinomaisen ruoan lisäksi Garagessa oli paras palvelu, mitä kolmessa päivässä Riiassa saimme. Meille jopa hymyiltiin, mikä ei lähtökohtaisesti tuntunut paikalliseen asiakaspalvelukulttuuriin kuuluvan.

Kannattaa suunnistaa Garageen, jos haluat nähdä muutakin kuin vanhan kaupungin perinteiset turistiravintolat.


Ei kommentteja: