Pages

MARTAN OMENAPIIRAKKA

17. elokuuta 2011

Poimin menneenä viikonloppuna ensimmäiset omenat mukaan maalta. Keskiviikon matalapaine muuttui välittömästi iloiseksi hilpeydeksi, kun muistin vihreäposkiset pikkuomenat ja äiti-Martan rahka-omenapiirakan reseptin olemassaolon. Ei ole tämän reseptin voittanutta, kannattaa kokeilla!

Reseptin annoksesta tulee matalan (27cm) vuoan kokoinen, monikerroksinen omenaherkku:




















MURUTAIKINA
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
125g sulatettua voita

Sekoita keskenään muruiseksi ja ota puolet taikinasta toiseen kulhoon odottamaan viimeistä kerrosta.

POHJA
1/2 murutaikina
1dl piimää (tai luonnonjogurttia)
1 muna

Sekoita tasaiseksi ja kaada piirakkavuokaan.
Viipaloi 3-4 omenaa ja asettele lohkot pohjan päälle.

RAHKA
1 prk maitorahkaa
1dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria (tai vaniljauutetta)
1/2 sitruunan mehu

Sekoittele ja kaada tasaisesti omenalohkojen päälle.
Ripottele lopuksi toinen puolikas murutaikinaa piirakan pinnalle.
Paista 20-30min 200 asteessa.

3 kommenttia:

Salla kirjoitti...

Kiitos - tämä oli ihanaa!

Heidi kirjoitti...

Muisku lähtee Martalle terveisten kera - kiitos palautteesta Salla!

Anonyymi kirjoitti...

Todella hyvä piirakka!