Sikke Sumari teki ystävänsä reseptillä juustokakkua Livin Sikke - ruokaa rakkaudella -ohjelmassa. Kakkuun puristeltiin kasa sitrushedelmiä ja se jos mikä sai tämän kotikokin innostumaan. Mitä happamampi, sen parempi. Juon Ivan Collinsinikin ilman sokeria. No, tähän juustokakkuun tulee sentään kondensoitua maitoa makeutukseksi, mutta sitruunaista se on silti.
LIME-SITRUUNAJUUSTOKAKKU
200 g Digestive-keksejä
80 g voita
200 g Philadelphia-juustoa
200 g mascarponejuustoa
2 sitruunan kuori ja mehu
2 limen kuori ja mehu
1 tölkki (n. 2dl) kondensoitua maitoa
Murenna keksit ja sekoita sulatettu voi murusten joukkoon. Taputtele irtoreunaisen kakkuvuoan pohjalle. Laitoin itse vuoan ja kakun väliin leivinpaperin, ettei murupohja takerru täysin vuokaan kiinni. Raasta sitrushedelmien kuoret (ei sitä kitkerää valkoista osaa!) juustojen sekaan ja purista vielä sitruunoiden ja limejen mehut joukkoon. Lisää kondensoitu maito ja sekoita massa tasaiseksi. Kaada seos vuokaan murupohjan päälle ja peitä kelmulla. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai mieluummin yön yli. Koristelin kakun karpaloilla ja tomusokerilla, Sikke puolestaan sitruunan ja limen siivuilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti