Võrgu -kadulla sijaitsee uusi tallinnalainen ravintolasuosikkini Kohvik Moon, joka on myös Tallinnan parhaimpien ravintoloiden listalla (2011) heti toisella sijalla Chedin jälkeen. Päätimme etsiä tämän hieman syrjässä olevan ravintolan välittömästi laivasta maihin astuttuamme, sillä paikka oli lähempänä satamaa
kuin keskustaa ja aivan vastakkaisessa suunnassa hotelliimme nähden.
Kävely uusien kerrostalojen ja ränsistyvien teollisuuskiinteistöjen
keskelle kannatti.
Kohvik Moon - eli eestiksi Kahvila Unikko - on tyyliltään
yksinkertainen ja hieman rustiikkinen: puiset ruokailuryhmät,
harsokukkia maljakoissa ja kahvikupein koristellut kattokruunut.
Pöydät olivat lähes täynnä niin paikallisia perheitä kuin
turisteja myös lauantaina lounasaikaan. Silti tarjoilu toimi
moitteetta ja hymyillen koko ruokailun ajan.
Valitsin sopivan suppealta listalta lempiherkkuani kuhaa, joka oli Moonissa
tempuroitu ja tarjottiin raikkaasti marinoitujen kurkkujen sekä
uppomunan ja mausteisen kastikkeen kera. Maku oli tasapainoinen ja
annos kevyt tempurasta huolimatta. Ihan loistava toisin sanoen. K:n
lautaselle tuli murea jäniksenkoipi hapankaalin, hunajaporkkanoiden
ja sinappisen sienikastikkeen kanssa. Vaikka olen lähinnä elävien
jänisten ystävä, uskalsin sentään maistaa tuota suloista kaveria
- ja olihan se hyvää, liha oikein suli suuhun.
Annosten seuraksi löytyi myös toimivat viinit. Kuhalle valitsin Lambertin
Pinot Grigion (2009,
Italia - Alkosta näyttäisi
löytyvän sama 2010 vuosikertana) ja K:n jenkkiviinikammosta
huolimatta jäniksen pariksi tuli Columbia
Crestin Shiraz (2005,
USA - ei Alkon listoilla). Loistava kokonaisuus ja kokemus.
Hinta-laatusuhteeltaan erinomainen Kohvik Moon saa minut aivan
varmasti vieraakseen toisenkin kerran.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti