Pages

PAKKASPÄIVÄN CHORIZOKEITTO

19. tammikuuta 2012

Kauppamatkalta sattui löytymään Chef Wotkinsin hirvichorizo -raakamakkaraa. Kylmänä talvipäivänä teki mieli lämmittävää keittoa ja näiden kahden yhdistämisestä se ajatus sitten lähti. Etiketin sivuilta löytyi Chorizo-kikhernekeiton ohje ja perjantai-illan menu oli valmis. Ohje on sopivin kahdelle, ehkä kolmellekin hengelle. Pienensin hieman ainesmääriä alkuperäisestä reseptistä. Keitosta tuli muheva ja ruokaisa, vähän patahenkinen ruoka. 


TOMAATTINEN HIRVICHORIZO-KIKHERNEKEITTO -
2-3 hengelle

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 porkkana
pala palsternakkaa
2-4 hirvichorizoa
oliiviöljyä paistamiseen
n. 5dl kanalientä (tein fondista)
1 prk hyvää tomaatimurskaa
ripaus chilijauhetta
1/2 tl kanelia
3 dl keitettyjä kikherneitä
1/2 pkt buffalamozzarellaa
hienonnettua, tuoretta timjamia
mustapippuria myllystä

pinnalle krutonkeja

Kuori ja pilko sipulit ja juurekset. Ruskista makkara öljyssä kattilassa. Nosta makkarat odottelemaan ja pilko hieman jäähtyneinä suupaloiksi. Lisää kattilaan sipulit ja juurekset ja paista hetki käännellen. Kaada seuraavaksi kattilaan kanaliemi, tomaatit ja mausteet. Kiehauta ja keitä noin 15 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmeitä. Lisää kattilaan makkarat ja kikherneet. Jatka kypsentämistä, kunnes makkarat ja herneet ovat lämmenneet. Annostele lautasille ja ripottele päälle buffalamozzarella, timjami ja rouhaise vielä pippuria myllystä. Kaapista sattui löytymään krutonkeja, joten lisäsin niitä vielä keiton pinnalle.

Kaveriksi annokselle kaadettiin Adobe Reserva Gewürztraminer, joka toimi hyvin mausteisen keiton kanssa.

Ei kommentteja: