Pages

LAMMASBURGERIT

28. helmikuuta 2012

Joululahjaksi saatu roteva viini kaipasi ruokaseuraa. Amarone Della Valpolicella Classico I Castei olisi ehkä halunnut kunnon pihvin, mutta me päätettiinkin mennä burgereilla. Lammasburgereilla.


LAMMASBURGERIT KAHDEN KESKEN

Pihveihin -
200g lampaanjauhelihaa
100g naudanjauhelihaa
1 salottisipuli
tuoretta persiljaa
suolaa & pippuria

Burgereihin -
2 kuohkeaa sämpylää (esim. Stockmannin maalaissämpylät)
3 rkl majoneesia
1 rkl sitruunamehua
1/2 tl jeeraa
2 siivua hyvää fetaa
1 punasipuli
Rucolaa

Sekoita pihvitaikina ja muotoile valitsemiesi sämpylöiden malliin, hieman sämpylää suuremmaksi. Paista muutama minuutti per puoli - itse tykkään roseesta, joten noin kolme minuuttia riitti hyvin. Laita pihvit folioon vetäytymään.

Sekoita majoneesiin sitruuna ja jeera. Siivuta punasipuli ja feta. Lämmitä halkaistut sämpylät grillivastuksen alla. Aloita täyttö majoneesilla ja rucolalla, asettele pihvi ja lisää vielä feta ja punasipuli (ehkä kerta kiellon päälle myös majoneesia). Tarjoile vaikkapa ranskanperunoiden kanssa tai kevyemmin esimerkiksi rucola-granaattiomena-pinjansiemen -salaatin kanssa, kuten me tällä kertaa teimme:

Salaatiksi -
1/2 granaattiomena
Rucolaa
Pinjansiemeniä

Puolita omena ja koputtele sopiva määrä siemeniä toisesta puolikkaasta. Lisää paahdetut pinjansiemenet ja rucola. Sopiva kastike salaatille löytyi Sorjanpaistajan blogista. Viini oli huippuhyvää, suosittelen! Mutta ehkä se paremmin pääsisi edukseen sen pihvin kanssa kuitenkin.

Ei kommentteja: