Pages

BOEUF BOURGUIGNON

10. maaliskuuta 2012

Eli lihapataa burgundilaisittain. Burgundinpataa. Hyvää talviruokaa, helppo tehdä ja riittää suuremmallekin seurueelle. Loistava keino hyödyntää myös jääkaappiin unohtunut punaviinin loppu. Alkuperäiseen pataan ei selleri taida kuulua, mutta laitoinpa sekaan kuitenkin. Suurpiirteinen reseptini meni jotakuinkin näin:


BURGUNDINPATA
neljälle

1 kg naudanpaistia
150g pekonia
2 suurta salottispulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 pala juuriselleriä
1 rasiallinen herkkusieniä
1 dl demi-glace -kastikepohjaa
1 tlk Mutti-tomaattimurskaa
1 tl timjamia
1 tl rosmariinia
2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 laakerinlehteä
2 dl punaviiniä
2 dl vettä
1 rkl Maizena -suurustetta
1 rkl voita
(Ruohosipulia annoksen päälle)

Valmistele liha leikkaamalla se reiluiksi suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Itse silppusin liiankin pieneksi. Pilko vihannekset. Nosta valurautapata liedelle ja lisää voi. Pilko pekoni saksilla suoraan pataan ja ruskista. Lisää pilkottu liha erissä ja ruskista. Lisää joukkoon kaikki muut ainekset paitsi herkkusienet. Anna padan muhia noin 150 asteisessa uunissa pari, kolme tuntia. Kuullota pilkotut herkkusienet pannulla ja lisää pataan. Tarjoile riisin tai keitettyjen perunoiden kera. Jälkikäteen viisasteltuna jättäisin sen sellerin sittenkin pois, pysyn jatkossa originaalissa.

Ei kommentteja: