Pages

FRITTIPULLAT JA AASIALAINEN NUUDELISALAATTI

19. maaliskuuta 2012

Perjantaina innostuin kokkailemaan dimsumeja, joiden paras osuus oli loppupeleissä niiden täyte. Täytettä jäi kuitenkin reilusti yli dimsumtarpeen, joten sunnuntai-illaksi piti kehitellä lopusta taikinasta uusi ruokalaji. Kaapista löytyi myös riisinuudeleita ja siitä se ajatus sitten lähti: friteeratut kana-katkarapu -lihapullat nuudelisalaatilla. Ohje on jälleen kahdelle, kolmellekin hengelle ja hyvin mutu-hengellä tehty. Tuli todella hyvää, ihan pääsin itsenikin yllättämään.

Jos muuten tapanasi on etsiskellä hyviä ja rentoja reseptejä sekä ruokaideoita, niin seuraa ihmeessä Pengerkadun Foody -boardia Pinterestissä.



FRITEERATUT LIHAPULLAT
Taikinaan -
250g broilerin jauhelihaa
1dl pakastettuja normi katkarapuja
1/2 dl pakasteherneitä
1 tl sesamöljyä
1 tl maissisuurustetta
1 (pienen) kananmunan valkuainen
reilu ripaus suolaa
ripaus paprikajauhetta

Friteeraukseen lisäksi erillisille lautasille -
1,5dl maissisuurustetta
2dl korppujauhoja
1 kananmuna
ja n. 4dl rypsiöljyä esim. wokkipannulle

Sekoita kaikki taikina-ainekset keskenään tasaiseksi. Pyörittele taikinasta pieniä pallosia, jauhota maissisuurusteessa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Kuumenna rasva poreilevaksi ja paistele pullia noin kahdeksan minuutin ajan. Laita kypsät pullat talouspaperin päälle kuivahtamaan.

AASIALAINEN NUUDELISALAATTI -

Salaatti -
125g riisinuudelia
1 pieni porkkana
1dl kiinankaalia
1/2dl suolapähkinöitä
2cm pala purjoa
Thaibasilikaa
Korianteria

Keitä riisinuudelit paketin ohjeen mukaan, kuivaa hieman talouspyyhkeellä ja sekoita joukkoon loraus (oliivi-/sesam-) öljyä, etteivät nuudelit takerru toisiinsa. Leikkaa porkkana ohuen ohuiksi tikuiksi. Pilko kiinankaali suikaleiksi ja leikkaa purjosta ohuita renkaita. Murskaa suolapähkinät (vaikkapa muovipussissa kaulinta apuna käyttäen). Silppua oman maun mukaan korianteria ja nypi haluamasi määrä thaibasilikan lehtiä irti varresta. Sekoita kaikki salaattiainekset keskenään varovasti nostellen.

Kastike -
4 rkl soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sesamöljyä
1 rkl muscovado-sokeria
1 rkl kalakastiketta
1/2 punainen chilipalko pilkottuna
1 valkosipulinkynsi murskattuna
Puristus limemehua

Sekoita kastikkeen ainekset ja kiehauta nopeasti kasaan. Anna jäähtyä hetki ja sekoita salaatin kanssa. Nostele lautasille annos nuudelisalaattia ja sopivaksi kastomasi määrä frittipullia, koristele thaibasilikalla ja herkuttele! Thaihenkisten ruokien juomaksi valitsisin mielelläni lager-tyyppisen oluen, mutta tällä kertaa mentiin ihan kivennäisvedellä. Olihan sentään sunnuntai.

Ei kommentteja: