Pages

SITRUUNARISOTTO

10. huhtikuuta 2012

Auringonvalon lisääntyessä tekee mieli käyttää raikkaita ja keväisiä raaka-aineita ruoanlaitossa. Sitruuna on oma suosikkini ja tällä kertaa se pääsi mukaan risottoon. Raikkaan sitruunarisoton seurana tarjosin toista kevätherkkua, tuoretta parsaa. Kruunasin annoksen grillatulla kananpojalla, uunissa paahdetulla serranolla sekä suloisilla viiriäisenmunilla. Reseptin annos on kahdelle.


SITRUUNARISOTTO

1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
1 salottisipuli
2 dl risottoriisiä
n. 1/2dl kuivaa valkoviiniä
7dl vahvaa kasvislientä (tai kanalientä)
1/2 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1dl parmesanjuustoa raastettuna
suolaa ja pippuria
sitruunamelissaa koristeeksi

Kiehauta kasvisliemi, purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja pidä liemi kuumana. Pilko sipuli ja kuullota kevyesti voi-öljy -seoksessa kattilassa. Lisää riisit joukkoon ja kuullota, kunnes riisinjyvät ovat hieman läpikuultavia. Lisää viini ja anna nesteen imeytyä. Lisää kauhallinen kerrallaan kuumaa kasvislientä riisien sekaan. Sekoittele jatkuvasti ja odota, että neste imeytyy lähes kokonaan ennen kuin lisäät seuraavan kauhallisen. Jatka tätä kunnes risoton koostumus on löysän puuromainen - eli kypsä. Aikaa tähän menee noin 20 minuuttia. Nosta kattila liedeltä, mausta sitruunankuorella ja lisää raastettu parmesaani sekoitellen joukkoon. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Kokoa annos, koristele ja tarjoile heti - risotto ei odottele syöjää vaan syöjä risottoa.

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Ihana keväinen annos! Ja muutenkin sulla on tosi kiva blogi. Olen aikanaan asunut Pengerkadulla ja Torkkelinmäellä niin tämähän kolahti suoraan sydämeen :)

Heidi kirjoitti...

Kiitos Anna, kiva kuulla!