Lisää sitruunaherkkuja - Lemon posset löytyi uusimmasta Glorian Ruoka&Viini -lehdestä. Hienostelevan nimen takaa paljastuu yllättävän helppo ja yksinkertainen annos, mutta maku on samettisen suloinen. Ohje on neljälle.
LEMON POSSET
4dl kuohukermaa
11/2dl sokeria
1dl tuorepuristettua (luomu)sitruunamehua
(loraus limoncelloa)
Pinnalle säilykepersikkaa ja sitruunamelissaa
(tai keksejä, sitruunankuorta, tuoremarjoja..)
Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja keitä koko ajan sekoittaen n. 3 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja sekoita sitruunamehu (ja limoncello) joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria tai sitruunamehua. Kaada seos pieniin laseihin, peitä lasit kelmulla ja nosta jääkaappiin vähintään 2 1/2 tunnin ajaksi. Koristele ja tarjoile.
2 kommenttia:
Teilläkin on siis innostuttu näin kevään korvalla sitruunasta. Nämä näyttävät ihanan raikkaalta ja keväiseltä herkulta.
Sitruuna on todellakin tämän hetken juttu. Talvella se maistuu lähinnä Ivan Collinsissa, mutta kevään tullen se löytää paikkansa ruokapöydästäkin ;)
Lähetä kommentti