Pages

CHILI-SAVUBURGERIT, PAAHDETUT VALKOSIPULIT JA GRILLIPOTUT

26. kesäkuuta 2012

Juhannuspäivän eväät valmistuivat nopeasti grillissä. Savuisen aromin burgerit saivat itse savun lisäksi savujuustosta, joka taas toimii erinomaisesti chilin kanssa. Rinnalle grillaattin kokonaisia valkosipuleita ja uusia perunoita. Ohjeet ovat kahdelle hengelle.


PAAHDETUT VALKOSIPULIT
2 kokonaista valkosipulia
Oliiviöljyä
Foliota

Leikkaa valkosipuleiden yläosasta noin 1cm pois, lorauta sipulille öljyä ja kiedo folioon. Grillaa miedolla lämmöllä 20-30minuuttia.

GRILLIPOTUT -
10 keitettyä uutta perunaa
1 kevätsipuli
Suolaa ja pippuri
Oliiviöljyä

Grillaa nopeasti oliiviöljyssä (esimerkiksi muurikkapannulla) keitetyt perunat ja pilkottu kevätsipuli. Mausta suolalla ja pippurilla.


CHILI-SAVUBURGERIT
Pihvit -
400g naudanjauhelihaa
2 rkl grillimausteseosta

Sekoita haluamasi mausteet tai valmis mausteseos jauhelihaan, muotoile pihvit ja grillaa kypsiksi. Tämä vaihe vie aikaa noin 15-20 minuuttia.

Burgerit - 
20cm pala ciabattaa tai muuta hyvää vaaleaa leipää
2 siivua savujuustoa, esimerkiksi Pirkka Leppäsavujuusto
4 siivua tuoretomaattia
4 siivua tuotekurkkua
Sweet chilikastiketta
Majoneesia
2 pitkää tikkua

Lämmitä halkaistut leivät grillissä ja aseta juustosiivut toisille puolikkaille. Kerrosta leivälle pihvit, kurkut, tomaatit ja kastikkeet, sulje kansileivällä ja keihästä koko komeus pitkällä tikulla. Kokoa annokset. Voilá!

Burgereiden kanssa tarjosin Espanjalaista laatupunkkua, Prado Rey DO Riberea del dueroa (2008)
. Kyseinen viini tuli vastaan uusimmassa Glorian Ruoka&Viini -lehdessä, missä Viiniopas-kirjan kirjoittaja Pekka Suorsa kehui Prado Reyn olevan naurettavan halpa laatuunsa nähden. Näin on. Suosittelen.

Ei kommentteja: