Pages

VEGESAFKAA: PASTAA & PERSILJA-MANTELIKASTIKETTA

25. helmikuuta 2013

Nopea startti viikonloppuun kiireisen työpäivän jälkeen tarvitsee onnistuakseen vain pullon hyvää viiniä, nopeasti valmistuvaa evästä ja parasta mahdollista seuraa pöydän toiselle puolelle. Tuloksena takuuvarmasti parempi mieli ja naurusta kipeät poskipäät. Vegevieraille voi tarjoilla vaikkapa tätä Glorian Ruoka & Viini -lehden parhaaksi kasvispastaksi vuonna 2012 valittua helppoa ja maukasta pastaa persilja-mantelikastikkeella, niin kuin minä tein ystävälleni Linalle. Jos tykkäsit siitä avokadopastasta, tykkäät todennäköisesti tästäkin kasvisherkusta.
...

PASTAA PERSILJA-MANTELIKASTIKKEELLA
2:lle

Tarvitset -
1 iso punainen paprika
n. 1/2 pakettia (penne) pastaa
n. 100 g buffalo mozzarellaa
1 dl kuorittuja manteleita
1 valkosipulinkynsi
1 dl oliiviöljyä
1 dl lehtipersiljaa
paahdettuja pinjansiemeniä
sitruunamehua
suolaa

Lämmitä uuni grillivastuksella 225 asteeseen. Pese ja halkaise paprika, poista siemenet ja valkoiset osat. Laita paprikan puolikkaat öljytylle uuninpellille leikkauspuoli alaspäin. Paahda, kunnes kuori mustuu ja kupruilee. Laita paprikat muovipussiin ja sulje pussi, anna paprikoiden jäähtyä.

Paahda nyt mantelit kuivassa pannussa ja heti perään samalla pannulla pinjansiemenet. Nosta molemmat sivuun jäähtymään. Keitä pasta reilussa, hyvin suolatussa vedessä. Vähennän aina itse minuutin pastapakkauksen keittoajasta, näin pasta on ruokailessa juuri sopivan al dente. Pastan kiehuessa jauha raffisti valkosipulinkynsi, mantelit, lehtipersilja, öljy ja suola keskenään kastikkeeksi sauvasekoittimella.

Nylje paahdetut paprikat ja pilko suupaloiksi. Pirskottele paprikoille oliiviöljyä, sitruunamehua ja suolaa. Sekoita keskenään pasta, persilja-mantelikastike, paprikat ja revi vielä mozzarella annoksen päälle. Koristele pinjansiemenillä ja persiljasilpulla. Kyytipojaksi meille kelpasi Pfaffenheimin Pinot Blanc.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Aivan huippua,kevyttä ja raikasta

Dinner 4u2 kirjoitti...

Avokadopastaan ihastuneena on tätä tietty testattava. Kiitos ohjeesta, vaikuttaa superherkulta :).