Kummitytön
synttärikakkuna oli tänä vuonna suloisen makea, valkeahuntuinen
Pekaanipähkinä-kookoskakku. Ihastuin kakkuun niin paljon, että
tein maalla jouluaattona oman versioni.
PEKAANIPÄHKINÄ-KOOKOSKAKKU -
PEKAANIPÄHKINÄ-KOOKOSKAKKU -
Pohja
-
200g
pehmeää meijerivoita
3dl
sokeria
3
kananmunaa
4dl
vehnäjauhoja
75g
pekaanipähkinöitä
1dl
kookoshiutaleita
2tl
leivinjauhetta
2tl
vanilliinisokeria
2dl
kuohukermaa
Täyte
& kuorrutus -
75g
pehmeää meijerivoita
300g
tomusokeria
300g
tuorejuustoa
2tl
vanilliinisokeria
Vaahdota
pehmeä rasva ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen
vatkaten. Sekoita jauhot, rouhitut pähkinät, kookoshiutaleet,
leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää kuiva-aineseos
vuorotellen kerman kanssa taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja
jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija noin 22 cm). Tasoita pinta.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin tunti (itse paistoin
leivinuunissa jälkilämmössä ja turhan kauan, kakusta tuli kovahko
ja pinta ruskistui turhan paljon). Kumoa pohja hieman jäähtyneenä ja anna pohjan jäähtyä hyvin.
Sekoita
pehmeä rasva, tomusokeri, tuorejuusto ja vanilliinisokeri
sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi. Leikkaa pohja kolmeen
osaan. Levitä täyte väleihin, kakun päälle ja reunoille.
Koristele kakun pinta kokonaisilla ja reunat rouhituilla pähkinöillä. Ohje löytyi Pirkan resepteistä.
2 kommenttia:
Onko hieman porkkanakakku tyyppinen ratkaisu? Tässäpä voisi olla oiva kakku tulevan puolen vuodella toiv. siintäviin valmistujaisiin.. nam.
Joo, sama koostumus pitkälti. Kummitytön kakku oli omaani vaaleampi ja pehmeämpi, eli vielä enemmän porkkanakakkumainen. Törkeän hyvää, kokeile!
Lähetä kommentti