Pages

POSSURIBSIT + SEESAMSALAATTIA

20. maaliskuuta 2012

Ruokaohjelmia tulee seurattua suhteellisen paljon. Siihen nähden niiden reseptejä testaan suhteellisen vähän. Tomin keittiön ribsit pääsivät kuitenkin kokeiluun, eikä suotta. Kahteen kertaan käsitellyt ribsit pyöräytettiin vielä hunaja-seesamdressingissä ja nautittiin seesamsalaatin kera. Niin hyvää, että seuraavalla kerralla teen annoksen tuplana meille kahdelle - tämä ohje on siis puolikas Tomin alkuperäisestä:


POSSURIBSIT
Kahdelle hengelle -
1 kylkirivi porsaan fileeribsejä
(Koristeluun thaibasilikan lehtiä)

Marinadi -
1 l lihalientä
1,5 dl soijaa
1/2 dl sokeria

Kiehauta kaikki ainekset ja kaada uunivuokaan lihojen päälle. Peitä foliolla ja hauduta 150 asteessa kolme tuntia. Nosta hautuneet ribsit kuivumaan ritilälle ja siivilöi haudutusneste. Hauduta neste puoleen ja nosta sivuun liedeltä.

Paahdettu hunaja-seesamdressing -
1/2 dl juoksevaa hunajaa
3 rkl ribsien haudustuslientä
1,5 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Lämmitä ainekset keskenään juoksevaksi kastikkeeksi, älä keitä.

- - -

SEESAMSALAATTI -

Salaattin -
1 sydänsalaatti
2 retiisiä

Pese vihannekset, suikaloi salaatti ja leikkaa retiisit ohuiksi lastuiksi. Sekoita keskenään.

Seesamkastike salaatille -
2,5 rkl majoneesia
1/2 ruokalusikallinen sitruunanmehua
1/2 rkl musrkattuja seesaminsiemeniä
1/2 tl seesamöljyä

Sekoita ainekset tasaiseksi kastikkeeksi.

- - -

Annosten kokoaminen -
Leikkaa ribsit pienemmiksi annospaloiksi ja grillaa ne kuumalla pannulla nopeasti molemmin puolin. Pyörittele hunaja-seesamdressingissä ja koristele thaibasilikan lehdillä. Asettele tarjoilulautaselle.

Sekoita salaatti seesamkastikkeen kanssa ja nosta tarjoilukulhoon tai tee annokset suoraan lautasille. Nosta herkut pöytään, skoolaa lageroluella ja nauti!

[pakastin loput haudutusliemestä - niin hyvää kastikepohjaa ei kannata heittää hukkaan!]

1 kommentti:

minde kirjoitti...

Tätä täytyy kyllä nyt kokeilla, näin kun Tomi näitä teki telkkarissa ja sun suositus oli viimeinen niitti:)