Pages

Pomminvarmat sämpylät.

11. lokakuuta 2010

Pengerkadun postaukset ovat näköjään keskittyneet lähiaikoina keittiöön ja sarja jatkuu. Tulin tehneeksi perjantaina ensimmäistä kertaa ikinä sämpylöitä. Koska olen täysin keltanokka leivonnassa, Pastanjauhantaa blogista löydetty, alunperin Taikinatiinun ohje, kuulosti tarpeeksi - noh - yksinkertaiselta. Ja onnistuin! Kirjallisuuspiirin kaverit saivat sämpylöitä Vuohenjuusto-kesäkurpitsakeiton kylkiäisinä.

Pomminvarmat sämpylät

5 dl maitoa
50 g hiivaa
50 g voita
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
n. 10-12 dl jauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Lisää suola ja sokeri. Alusta joukkoon suurin osa jauhoista. Sulata rasva pehmeäksi ja lisää se taikinaan. Lisää loput jauhot. Anna taikinan kohota lämpimässä leivinliinan alla ainakin puoli tuntia.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle tasolle ja vaivaa jälleen kimmoisaksi. Leivo sämpylöiksi ja anna kohota pellillä parikymmentä minuuttia leivinliinan alla.  Koristelin sämpylät viiltämällä kohotusvaiheessa syvän viillon sämpylän pintaan. Voitelin sämpylät ennen paistamista maidolla. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 10 - 15 min.

5 kommenttia:

Travellers kirjoitti...

Nam, hyvältä näyttää. Samoin vuohenjuustokesäkurpitsakeitto.

Mikaela kirjoitti...

Oh, resepti pitää ottaa talteen, namilta näyttää!

Soili Jussila kirjoitti...

Näyttää herkullisilta, nyt täytyy itsekin leipoa sämpylöitä pitkästä aikaa...:-)

Sanna kirjoitti...

Mahtavaa että sämpyläresepti on päässyt käyttöön ja kiertoon tännekin! Mukavan oloinen blogi sulla, tännehän täytyisi uppoutua oikein ajan kanssa. :)

t. Sanna, Taikinatiinun emäntä

Heidi kirjoitti...

Hei mahtavaa Sanna, että löysit Pengerkadulle! Täältä vieraillaan nykyään Taikinatiinussa tiheään. Kun leipomiskynnys on nyt selätetty pomminvarmoilla, niin vaikeusastetta nostetaan ;)