Pages

BROILERIA SALTIMBOCCA

25. helmikuuta 2011

Broilerin (tai minkä muun tahansa jalostetun eläimen) syöminen on kyllä hyvin kyseenalaista, mutta tein nyt kuitenkin Broileria Saltimbocca ja rinnalle pehmoista maa-artisokkapyrettä.

Broilerit
Broilerin rintafileitä neljä (marinoin pari tuntia oliiviöljy + sitruuna +
timjami + suola -seoksessa jääkaapissa)
Parmankinkkua
Timjamia ruukusta
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Suola + pippuri
Voita paistamiseen

Nuiji kevyesti fileitä ja piilota viiltoon muutama murunen tomaattia. Suolaa ja pippuroi, laita päälle pari oksaa timjamia (myös salvia passaa erinomaisesti) ja kääräise kinkkuun. Paista voissa pinta rapsakaksi ja siirrä 190 asteiseen uuniin n.10 minuutiksi. Laita sitten broilerit lepäämään ja lämmittelemään folioon.








































Pyre
Maa-artisokkaa pari mukulaa
Bataattia reipas siivu
Porkkanaa maun mukaan
Salottisipuli
Valkosipulin kynsi tai pari
Timjamia
Oliiviöljy
Voi (ehkä 2 rkl)
Kermaa n. 1dl

Sulata voi kattilassa ja lorauta oliiviöljyä maun mukaan sekaan. Laita mukaan timjaminoksa sekä sipulit ja pyörittele juurespaloja seokessa miedolla lämmöllä hetki niin, että palat pehmenevät (ei kuitenkaan ruskisteta). Lisää sekaan kermaa ja vettä niin, että juurekset peittyvät. Anna muhia kypsäksi - Siivilöi kypsien juuresten keitinliemi ja soseuta juurekset vaikkapa blenderissä. Laita mukaan hieman lientä ja loraus kermaa. Tarkista maku. Jos haluat, voit sakeuttaa keitinliemestä, kermasta ja vaikka viinistä kastikkeen tai säilö keitinliemi vaikkapa keittopohjaksi.

Eikun ruoka pöytään ja lasi viiniä rinnalle.



Ei kommentteja: