Pages

VAUVAKUTSUT - tapasmenu ja masukuvia

25. toukokuuta 2011

Järjestimme ihanalle uudelle äidille vauvakutsut Pengerkadulla. Unohdettiin heti alkuun vaaleanpunaiset unelmat tai vaippakakut ja keskityttiin hyvään ruokaan ja pieniin ohjelmanumeroihin. Ehkä näistä vinkeistä on apua muillekin vauvakutsuja eli Baby Showereita järjestäville, joten laitan ideat jakoon.Alkumaljaksi tein Mimosa-drinkkejä. Alkosta löytyi alkoholiton kuohuviini, joten drinkki tehtiin perinteisesti appelsiinimehusta ja kuohuviinistä rakentaen. Lisäksi laitoin juomiin sitruunamelissan lehtiä.

Pöytä notkui tapasherkkuja. Teimme vihreän salaatin ja laitoimme lisukkeet kuppeihin, joista jokainen sai sekoitella sopivan salaatin itselleen. Kupeissa ja kipossa oli kanaa, artisokkaa, aurinkokuivattua tomaattia, krutonkeja, oliiveja, tomaattia, valkosipulimajoneesia ja mojo-kastiketta. Perinteisten tomaattibruschettojen rinnalla oli myös patonkia vuohenjuustolla, hunajalla ja mansikoilla päällystettynä. Lisäksi tarjottiin timjamiperunoita ja Ruokablogista lainattua ohjetta mukaillen tehtyjä välimerellisiä kanapullia.

Ruoan kanssa joimme alkoholitonta sangriaa (mistä on helppo tehdä alkoholillinen vaihtamalla rypalemehu viiniksi):

0,5l rypälemehua
2dl appelsiinimehua
4dl kivennäisvettä
4dl sitruunalimonadia
sitruunaviipaleita
appelsiiniviipaleita
omenalohkoja
jääpaloja

Jälkiruoaksi vieraileva kokki Johanna oli loihtinut ihanan juustokakun.Ohjelmaksi vauvakutsuille suunnittelin pienen valokuvaussession. Otin tulevasta äidistä superkauniita masukuvia, jotka käsittelin mustavalkoiseksi sarjaksi. Uskon, että kuvista jäi kiva muisto niin äidille kuin meille vieraillekin. Totta kai äiti sai myös lahjoja - jokainen toi pienen yllätyksen. Paketeista paljastui ainakin shampanjapullo, vauvalle öljysuihke ja pikkuruisia vaatteita.

Ei kommentteja: