Pages

PANNACOTTA

26. marraskuuta 2011

Tapaslautasen jatkeeksi maisteltiin vielä kookos-passion pannacottaa. Välitön palaute K:lta oli, että seuraavalla kerralla ne passionhedelmän siemenet voisi sitten siivilöidä pois, ovat kirpeitä kuulemma. Itse taas tykkäsin hampaissa ratisevista happamista sattumista. Resepti ei ole suora lainaus mistään, vaan selaisin perus pannacottaohjeita ja sävelsin loput itse. Näin se suunnilleen valmistui ja tästä määrästä tuli neljä pientä annosta:

KOOKOS-PASSION PANNACOTTA -
2dl kuohukermaa
2dl kookoskermaa
1/2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
1,5 pientä levyä liivatetta
2 passionhedelmää massaan
(+ yksi passion per annos koristeluun)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kuohu- ja kookoskerma sokerin kanssa kattilassa ja keitä hiljaisella lämmöllä 15min (lähes) koko ajan sekoittaen. Lisää vaniljasokeri ja sirtuunamehu sekä kahden passionhedelmän liha. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita tasaisesti kermaisen massan joukkoon. Kaada annosvuokiin ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia. Käytin itse annosvuokana silikonista muffinsivuokaa. Vuoka toimi muuten ihan kivasti, mutta seuraavalla kerralla vuoan voisi ohuelti rasvata, että pannacotta irtoaisi helpommin.

Kumosin valmiit pannacotat lautasille, kaavin puolikkaan passionhedelmän kastikkeeksi ja jätin toisen puolen koristeeksi. Tähän voisi sopia lisukkeeksi vaihtoehtoisesti vaikkapa vadelma- tai mangopyre.
Ei kommentteja: