Pages

ROGAN JOSH LOHDUTTAA

8. helmikuuta 2012

Otsikko on suora lainaus omasta Facebook-statuksestani tältä viikolta. Tässä on nyt ollut kaikenlaista harmia. Mutta mausteinen Rogan Josh helpotti oloa edes hetkeksi.

Alkuperältään ruoka on kashmirilainen pata lampaanlihasta. Rogan tarkoittaa persiaksi öljyä ja josh puolestaan kuumuutta tai paistamista kuumassa. Täydellistä lohturuokaa, jota saa hätätapauksessa todennäköisesti myös lähimmästä intialaisesta ravintolasta.

Kokeilemani ohje löytyi jälleen Pastanjauhajilta ja olipa se hyvää, vaikka en heidän ohjeessaan olevaa sahramia tähän hätään löytänytkään. Ohje löytyy täydellisesti Pastanjauhajien sivuilta, mutta tässä vielä oma versioni (jonka tein broilerilla, ilman sitä iloisen keltaista sahramia ja vieläpä laiskuuttani tomaattimurskalla tuoreiden tomaattien sijaan):


ROGAN JOSH
3-4 hengelle

2 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli pilkottuna
3 valkosipulin kynttä murskattuna
½ tl kuivattua, jauhettua inkivääriä
2 tl murskattua korianteria
1 tl unikonsiemeniä
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
¼ tl kardemummaa
¼ tl cayennenpippuria
1/8 tl mausteneilikkaa
1/8 tl muskottia
400 g broilerin fileesuikaleita
1½ dl maustamatonta jogurttia
1½ tl suolaa
1 prk Mutti tomaattimurskaa (koska se on parasta)
1 dl vettä
2 rkl persiljasilppua

Kuumenna öljy ja paista sipuli kuultavaksi. Lisää kaikki muut mausteet paitsi suola (sekoittelin mausteet ennen öljyn kuumentamista jo omaan astiaansa). Lisää broilerfileet ja paista noin viisi minuuttia. Lisää jogurtti ja suola sekä tomaatit ja vesi. Peitä herkku kannella ja anna muhia mielellään tunti. Itse en malttanut odotella puolta tuntia pidempään ja hyvältä maistui jo silloinkin.

Keitä kaveriksi hyvää riisiä, itse tykkään basmatista. Koristele annos persiljalla. Hain vielä Hämeentie 16 sijaitsevasta etnisestä kaupasta seuraksi Rogan Joshille pakastettua naan-leipää, hyvin viihtyivät keskenään.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Resepti kuulosti niin herkulliselta, että täytyihän tätä kokeilla- ja kyllä kannatti!! Ah, niin hyvää :)

Heidi kirjoitti...

Kiva kuulla :)