Pages

VALKOSUKLAINEN PANNACOTTA

13. toukokuuta 2012


Nöyrin kiitos Anna, Dinner 4U2 ja Siskoliina. Pengerkatua on muistettu kolmella eri tunnustuksella kuluneen kuukauden aikana - toivottavasti ehdin jakaa nämä ansiot pian eteenpäin! Aika on hurahtanut mielenkiintoisten uusien työjuttujen opettelussa ja Pengerkatu on jäänyt täysin huomiotta - ihan tosielämässäkin, eikä vain blogissa.

Eilen ehdittiin pitkästä aikaa istua oman pöydän ääreen. Keskityttiin helppoihin resepteihin ja maksimoitiin rento fiilis. Illan parhaaksi osoittautui tällä kertaa jälkiruokaklassikko, valkosuklainen pannacotta. Pannacotta tarkoittaa keitettyä kermaa, joten pahaahan sellainen ei lähtökohtaisesti voi olla. Ohje koottiin eri reseptien osasista ja lopputulos oli erinomainen. Annoksesta tulee kaksi isoa tai jopa neljä pientä pannacottaa. Mehän tietenkin jaoimme koko herkun kahteen isoon lasiin.


VALKOSUKLAINEN PANNACOTTA
2-4 annosta

Pannacottaan -
2dl kuohukermaa
2dl täysmaitoa
1/2 vaniljatanko
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä (tai kaksi isoa arkkia)
Vähintään 35g valkosuklaata (Pandan Valloittava Valkoinen toimi hyvin)

Mansikkamelbaan -
1dl tomusokeria
1-2 rkl vettä
200g tuoreita mansikoita

Koristeluun -
2-4 mansikkaa
Muutama tuore pensasmustikka
Sitruunamelissan lehtiä

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Kaada kerma ja maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi veitsen hamarapuolella siemenet maito-kerman sekaan ja heitä myös vaniljatanko mukaan seokseen. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Keitä seosta muutama minuutti ja nosta jäähtymään hetkeksi sivuun. Purista vesi liivatelehdistä ja sekoita ne kuumaan, mutta ei kiehuvaan kermaseokseen. Jaa seos annosastioihin ja laita jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi.

Pilko - tai paremminkin survo - mansikat ja kiehauta ne veden kanssa kattilassa. Lisää tomusokeri ja jäähdytä kastiketta hetki. Paseeraa kastike halutessasi siivilän avulla ja kaada jääkaappikylmän pannacotan päälle. Koristele tuoreilla marjoilla ja sitruunamelissalla.

Ei kommentteja: