Pages

LISÄÄ LOHTA!

26. kesäkuuta 2012


Lohi pääsi tällä kertaa äidin luomukasvimaan ensimmäisten uusien perunoiden ja pakastimen viimeisten viime vuotisten kantarellien kaveriksi lautaselle. Todella simppeliä - ja luonnollisesti hyvää. Ohje on jälleen summittainen - reilusti kahdelle tai sniiduillen neljällekin kaverille.

PAISTETTUA LOHTA,
KANTARELLIKASTIKE JA UUDET PERUNAT

Uudet perunat -
500g uutta perunaa
1,5l vettä
1tl suolaa
1 tillinvarsi

Pese ja hankaa uudet perunat kuorettomiksi. Kiehauta vesi ja lisää kuumaan veteen suolaa, tilli ja perunat. Keitä noin 20 minuuttia.

Kastike -
200g kantarelleja (pakaste tai säilyke käy hyvin)
2dl kuohukermaa
1 kevätsipuli varsineen
1 tl voita
1 rkl maissitärkkelystä
1 dl vettä
Suolaa, pippuria ja timjamia

Paista kantarellit pannulla voissa ja sekoita joukkoon pilkottu sipuli varsineen. Kaada joukkoon kerma, kiehauta ja suurusta tärkkelys-vesi -seoksella. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.

Lohi -
150g lohta / ruokailija
Voita
Suolaa ja pippuria
(Seesamöljyä)

Kuumenna voi esimerkiksi parilapannussa ja paista ensin nahkapuolelta n. 7min ja vielä lihapuolelta n. 5 minuuttia. Lohi saa jäädä keskeltä hieman roseeksi. Kokoa annokset ja koristele timjamilla, pippurirouheella ja seesamöljyllä. Valmista tuli.

Viinilasissa oli oiva valkoviini. Juha Berglundin omistaman viinitilan, Château Carsinin, biodynaaminen L'etiquette Grise Cuvée Spéciale 2010. Tykkäsin kovasti.

Ei kommentteja: