Pages

LOIMULOHI, GRILLATUT KESÄKASVIKSET JA TSATSIKI

24. kesäkuuta 2012

Juhannuksen eväät syntyivät hyvistä, yksinkertaisista raaka-aineista hyvin yksinkertaisin metodein. Käytössä oli puugrilli ja kaasuhella.

Juhannusaaton ilta oli Rääkkylässä tyyni ja lämmin, joten noin 45 minuutin mittainen lohen loimutus oli mainio ohjelmanumero. Hyvää viiniä lasi käteen ja grillikatokseen ihailemaan, kun punainen lohi muuttui pinnaltaan ensin kiiltäväksi ja sai lopulta kauniin rapsakan ruskean pinnan. Kaveriksi grillasin sekoituksen kasviksia ja kastikkeena toimi vanha kunnon tsatsiki.


LOIMULOHI
Viidelle juhannuksen juhlijalle

800g lohifile
Merisuolaa
1/2 L suolavettä
Loimutuslauta
Tilliä

Suolaa lohifile hyvissä ajoin kerroksella merisuolaa. Tee grilliin kunnon tulet - pikku hiilloksella ei tätä herkkua valmisteta. Viritä lohifile hyvin kostutetulle loimutuslaudalle (jonka näppärämpi kokki toki kasaa kokoon itsekin, mutta näitä myydään myös valmiina varmasti jossain. Itse hoidin laudan kostutuksen upottamalla sen tunniksi järveen). Aseta lohi lähelle liekkejä. Varaa viereen suolavesipullo ja valele lohta loimutuksen aikana useita kertoja. Kääntele lautaa tasaisen kypsyyden takaamiseksi ja noin 45 minuutin kuluttua kala on valmis tarjottavaksi. Koristele tillillä.

GRILLATUT KESÄKASVIKSET
10 keitettyä uutta perunaa
Nippu vihreää parsaa
1 pieni munakoiso
1 pieni kesäkurpitsa
1 kevätsipuli varsineen
1 paprika
Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria

Leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso sentin viipaleiksi ja suolaa. Halkaise paprika, poista siemenet ja viipaloi muutamaan osaan. Poista parsan kova tyviosa ja kuori varret kevyesti. Käytini puugrillin päällä olevaa muurikkapannua kasvisten paistoon. Valmistin ne erissä oliiviöljyssä, sillä kypsymisajat vaihtelevat. Parsat vaativat noin 5 minuutin grillausajan ja paprikat kypsyvät noin 2-3 minuutissa. Kesäkurspitsalle, perunoille sekä munakoisolle riittää reilun minuutin grillaus. Sekoita grillatut kasvikset ja mausta pippurilla.

TSATSIKI
2 dl luonnonjogurttia
1 raasettu kurkku
2 valkosipulin kynttä
1 tl vaaleaa balsamicoa
1 tl hunajaa

Raasta kurkku ja valuta siitä neste pois. Purista valkosipulinkynnet ja sekoita kaikki ainekset yhteen. (Tai oikaise ja osta valmis tsatsiki kaupasta.)

Loimulohen kanssa nautittiin Fernway Sauvignon Blancia (2011, Alkossa 9,50€). Toimi erinomaisesti.

1 kommentti:

EtsiResepti kirjoitti...

Hei!

Olemme hiljattain lanseeranneet sivun Etsiresepti.fi, jossa käyttäjät voivat etsiä reseptejä satojentuhansien ruokasivujen ja ruokablogien joukosta.

Olemme huomanneet, että sinun blogissasi on monta hyvää reseptiä ja haluaisimme ehdottaa sinulle, että käyt katsomassa ruokablogilistamme kärkeä tästä: http://www.etsiresepti.fi/ruokablogienk%C3%A4rki

Meidät löydät myös Facebookista https://www.facebook.com/Etsiresepti. Jos haluat lisätä oman ruokablogisi listaan ja listata reseptisi Etsiresepti.fi hakemistoon (ilmaiseksi) sinun täytyy vain seurata ohjeita tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-k%C3%A4rkeen

Konsepti on jo olemassa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Meidän kauttamme blogit saavat päivittäin tuhansia vierailijoita, ja suosituimmat saavat viikoittain jopa yli 20 000 kävijää.

Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

Ystävällisin terveisin,

Ann-Sofi
Etsiresepti.fi, Hittarecept.se,
Findeopskrifter.dk, Alleoppskrifter.no