Pages

ALEXANDER / Muhu, Saaremaa

26. elokuuta 2011

Baltian loman ensimmäinen pysähdys lauttamatkojen ja muutaman sadan kilometrin ajon jälkeen tapahtui Muhun saarella. Syy saarelle menemiseen oli omalta kohdaltani yksiselitteinen - Viron parhaaksi fine dining ravintolaksi useamman kerran nimetty Alexander sijaitsee Muhussa, Pädasten kartanossa.

Kartano on varsinainen hideaway luksushotelli ja pelkästään Pädasten ympäristö on näkemisen arvoinen täydellisesti hoidettuine piha-alueineen ja puutarhoineen. Paikalle pääsee myös helikopterilla, jos matka pienelle saarelle mutkittelevia teitä pitkin tuntuu liian tavanomaiselta.

Pädasten kartanon salista avautui pikkuinen talvipuutarha, missä vain kourallinen turisteja nautiskeli illallistaan. Menu oli arvatenkin suppea, joten lähes jokainen ruokalaji tuli maistettua. Kolmen ruokalajin kokonaisuus kasvoi illallisen aikana seitsemän annoksen makumaailmaksi.

Kokin tervehdykset nousivat jopa pääruokien yläpuolelle täydellisten makujen ja valloittavan esillepanon voimin. Jokainen annos oli koristeltu orvokeilla, laventelin kukilla tai muilla pienen pienillä taideteoksilla. Lautasiltamme löytyi esimerkiksi ankeriasta, tomaattikeittoa, savustettua omenaa, härkää, pikkuisia kantarelleja ja mustikkaleipää.Alexander käytti annoksissaan paikallisia raaka-aineita ja paljon kauden tuotteita. Pääruoan härkäkin oli kasvatettu Saarenmaalla. Ruoka oli yksinkertaisesti täynnä hyviä makuja. Tämä yhdistettynä hyvään palveluun ja hulppeaan ympäristöön teki illallisesta yhden parhaimmista, mitä olen koskaan saanut.


Ei kommentteja: