Pages

KALAKEITTOA KAHDELLE

28. joulukuuta 2011

Lemppari ruokablogissani Pastanjauhajat olivat kokkailleet Juhlavaa kalakeittoa. Kokeiluun meni heti omassa keittiössä pienillä muutoksilla - olipa tyylikäs ja maistuva keitto. Kannattaa kokeilla vaikka uuden vuoden vastaanottajaisissa!



LOHI-KAMPASIMPUKKAKEITTO KAHDELLE -
300 g lohifileetä
voita
2 isoa tuoretta kampasimpukkaa
suolaa, mustapippuria

Liemi -
3,5 dl valmista kalalientä (tehtiin Pengerkadulla kalafondista)
1/2 sipuli
1 varsisellerin vartta
1/2 porkkana
tillinvarsia
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
nokare voita
1/2 dl kuohukermaa

Koristeeksi -
leikattua tilliä ja krassia

Kuullota sipulilohkoja sekä varsiselleri- ja porkkanapaloja voissa, lisää valmis kalaliemi ja viini sekä tilli. Keitä lientä 30 minuuttia ja siivilöi vihannekset pois. Leikkaa lohifilee annospaloiksi ja paista voissa fileen paksuudesta riippuen noin kolme minuuttia molemmin puolin. Leikkaa kampasimpukoiden pintaan matala ristikkokuvio. Paista simpukoita kuumalla pannulla öljyssä pari minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kalaliemeen kerma ja kiehauta. Lisää pieni nokare voita ja vaahdota voimakkaasti sauvasekoittimella (Bamixin tasainen vaahdostulevy toimi hyvin).

Aseta valmiit lohipalat ja kampasimpukat lautasille. Koristele leikatulla krassilla ja tillillä. Tarjoile kuohkeaa kalalientä illallispöydässä suoraan kattilasta lautaselle lohen ja simpukoiden kaveriksi. Viininä meillä oli tällä kertaa Anakena Ona Viognier Riesling Chardonnay, jonka kuiva ja hapokas, hieman mausteinen maku sopi simpukkaisen kalakeiton rinnalle erinomaisesti.

Ei kommentteja: