Pages

KOHVIK MOON

25. tammikuuta 2012

Võrgu -kadulla sijaitsee uusi tallinnalainen ravintolasuosikkini Kohvik Moon, joka on myös Tallinnan parhaimpien ravintoloiden listalla (2011) heti toisella sijalla Chedin jälkeen. Päätimme etsiä tämän hieman syrjässä olevan ravintolan välittömästi laivasta maihin astuttuamme, sillä paikka oli lähempänä satamaa kuin keskustaa ja aivan vastakkaisessa suunnassa hotelliimme nähden. Kävely uusien kerrostalojen ja ränsistyvien teollisuuskiinteistöjen keskelle kannatti.

Kohvik Moon - eli eestiksi Kahvila Unikko - on tyyliltään yksinkertainen ja hieman rustiikkinen: puiset ruokailuryhmät, harsokukkia maljakoissa ja kahvikupein koristellut kattokruunut. Pöydät olivat lähes täynnä niin paikallisia perheitä kuin turisteja myös lauantaina lounasaikaan. Silti tarjoilu toimi moitteetta ja hymyillen koko ruokailun ajan.

Valitsin sopivan suppealta listalta lempiherkkuani kuhaa, joka oli Moonissa tempuroitu ja tarjottiin raikkaasti marinoitujen kurkkujen sekä uppomunan ja mausteisen kastikkeen kera. Maku oli tasapainoinen ja annos kevyt tempurasta huolimatta. Ihan loistava toisin sanoen. K:n lautaselle tuli murea jäniksenkoipi hapankaalin, hunajaporkkanoiden ja sinappisen sienikastikkeen kanssa. Vaikka olen lähinnä elävien jänisten ystävä, uskalsin sentään maistaa tuota suloista kaveria - ja olihan se hyvää, liha oikein suli suuhun.

Annosten seuraksi löytyi myös toimivat viinit. Kuhalle valitsin Lambertin Pinot Grigion (2009, Italia - Alkosta näyttäisi löytyvän sama 2010 vuosikertana) ja K:n jenkkiviinikammosta huolimatta jäniksen pariksi tuli Columbia Crestin Shiraz (2005, USA - ei Alkon listoilla). Loistava kokonaisuus ja kokemus. Hinta-laatusuhteeltaan erinomainen Kohvik Moon saa minut aivan varmasti vieraakseen toisenkin kerran.
Ei kommentteja: