Pages

KIIREETTÖMIEN LOUNAS KIILASSA

12. marraskuuta 2012

Loistosijainti aivan Stockmannin kulmalla. Kiilaan on helppo tulla lounaalle lähialueen toimistoista - ja lastenrattaiden kanssa. Jälkimmäinen syy oli minun ja ystäväni peruste paikan valintaan, sillä mukanamme oli pikkuinen Lara.

Kiila oli minulle tuttu jo aiemmin, mutta talon ruokatarjontaan tutustuin vasta nyt. Kesällä terassista pääsi tulemaan yksi Helsingin suosikeistani, eikä vähiten siksi, että lasin Keltaista leskeä sai sopuisaan seitsemän euron hintaan. Nyt samalta baaritiskiltä tilasimme kuitenkin lounasburgerit.

Emme olleet nähneet Laran äidin kanssa hetkeen, joten meitä burgereiden hurjan pitkä valmistusaika ei niin haitannut, tarinoita riitti paljon kerrottavaksi ja vauvakin nukkui tyytyväisenä. Ruoka tuli pöytään puolen tunnin odotuksen jälkeen. Sitä ennen saimme toki noutaa kipon salaattia suhteellisen monipuolisesta noutopöydästä, mistä sai vielä ruoan jälkeen hakea kupin kahviakin.

Burger itsessään oli maistuva perushampurilainen. Välissä tuttu naudanpihvi, sopivasti juustoa ja rinnalla kasa rapsakoita ranskalaisia coleslawn kaverina. Lounashinta oli euron verran listahintaa edullisempi ja nälkä valtavalla annoksella luulisi lähtevän suuremmaltakin herrasmieheltä. Lounaslistan muu tarjonta oli kotiruokamaisempaa kuin burgerimme: hernekeittoa, lihapullia ja salaattiannoksia. Ehkä niitä saa tilattua nopeamminkin.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos seurasta :) Mennään pian uudestaan johonkin lapsi/vaunuystävälliseen paikkaan. Kiila on kyllä kiva. Ja sisustuskin miellyttää.

Heidi kirjoitti...

Joo, mennään heti kun palailen maailmalta!

Riikka kirjoitti...

Multa on mennyt tuollainen seitsemän euron keltainen leski ihan kokonaan ohi. Saattaa olla, että terassista olisi tullut välittömästi minunkin suosikkini. :)

Paula kirjoitti...

Täytyy sanoa, että en mene toiste syömään paikkaan. Mekin nautiskelimme lasilliset samaa juomaa terassilla kesällä ja päätimme siirtyä siitä sisälle syömään. Se oli virhe. Vaikka paikka oli tyhjillään, saimme odottaa ruokaa 45 minuuttia. Ruoka oli hyvää, kun se lopulta tuli pöytään, siinä ei mitään vikaa, mutta odottelua ei selittänyt edes kiire. :)

Anonyymi kirjoitti...

Juu. Laran äitikään ei mene enää toiste:

-odotimme lounaslistalta tilaamiamme ruokia 40 min (kana-cesar-salaatti x2 ja rapurisotto) ja saimme kumman selityksen, että kanan paistoaika on niin pitkä ja että kotiruoka tulee nopeammin (tänään se olisi ollut lihapullat ja muusi) Siis mitä?? Lounaslistalta tilattiin lounasta. Luulisi olevan nopeita annoksia.

- Rapurisotto oli tehty harmaaseen riisipuuroon. Oikeasti. Huonompaa ei ole nähty. Eikä nähty rapujakaan. Kaivamalla löytyi 4 pienenpientä katkarapua. Surkea esitys.

-Omasta kana-cesarista löytyi myös katkarapuja. Hengenvaarallinen virhe, jos kyseessä olisi ollut allergikko.

-Huomauttaessamme näistä epäkohdista saimme vastaukseksi olan kohauttelua ja lupauksen, että keittiön väelle kerrotaan. Just.

Ei tosiaan tarvitse enää siellä lounastaa.