Pages

MISO

9. tammikuuta 2013

Misokeitto pääsi tyttöjen sushi-illan alkuruoan rooliin. Olimme sen verran juhlatuulella, että unohdimme suosiolla vihreän teen ja nautiskelimme sen sijaan japanilaista Asahi-olutta keiton kaverina.

...
NOPEA MISOKEITTO
4 hengelle alkuruokana

5 dl vettä
5g Dashino-moto -jauhetta
4 rkl misotahnaa
1 rkl merilevärouhetta
pala purjoa
tofukuutioita
Cavi-Art -merilevävalmistetta

Mittaa vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää dashi-jauhe ja merilevärouhe. Molemmat tuotteet löytyvät etinisistä ruokakaupoista, omani ostin Vii-Voanista Hakaniemestä. Jos rouhetta ei löydy, voit hyvin esimerkiksi leikata suikaleita norilevystä. Ota puoli desiä lientä kuppiin ja sekoita misotahna siihen. Kaada liemi takaisin kattilaan. Pilko pala purjoa ja kuutioi tofu valmiiksi kuppeihin tai syville lautasille. Kaada kuuma keitto tofun ja purjon päälle ja koristele Cavi-Art -merilevävalmisteella.

Ei kommentteja: