Pages

CHEDI / Tallinna

8. marraskuuta 2010

Olimme lauantaina Pyhäinpäivän vietossa Suomenlahden vastarannalla. Tallinnan retkissä parasta vanhankaupungin katujen päämäärättömän vaeltelun lisäksi on tietenkin syöminen, joka sijoittui tällä kertaa aasialaishenkiseen Chediin. Suosikkeja tähän asti Tallinnassa ovat olleet Pegasus (jossa kävimme tälläkin kertaa nautiskelemassa lasilliset shampanjaa), La Bottega, Ribe ja Ö. Chedi vei kuitenkin kärkisijan Pegasukselta.

Ravintola on kaunis, rauhallinen ja palvelu on erinomaista. En ole koskaan aiemmin syönyt mitään vastaavaa aasialaista. Alkuruoka, Dim Sum platter with mushroom and vegetable dumpling, suli suuhun. Harvemmin tulee todettua tarjoilijalle, että annos oli just perfect. Toisen puoliskoni alkukeitto, Hot and sour soup with chicken, shitake and pomelo, oli myös täydellisen samettista.

Yleensä pääruoka jää paremmissakin paikoissa alkuruoan varjoon, mutta ei tällä kertaa. Singapore roast chicken oli päältä makean rapea ja sisältä suloisen pehmeää. Silti vielä suuremmat pisteet sai seuralaisen Pi Pa duck, jonka paksu suolaisenmakea kastike oli erityisen maukasta. Annoskoossa ei kursailtu, vaan molempien linnut olivat todella reilun kokoisia. Riisi tarjoiltiin puisista, kannellisista kipoista, joissa se kesti näppärästi lämpimänä.Jos jotain tavanomaisempaa Chedistä pitäisi löytää, niin jälkiruoka ei ihan yltänyt muiden annosten tasolle. Hyviä nekin olivat, mutta Blueberry semifreddo ja Chocolate souffle` with vanilla ice-cream maistuivat juuri sellaiselta kuin niiden meidän mielestämme tulisikin maistua. Mitään aasialaista annoksiin ei oltu tuotu, jota ehkä odottelimme. Kokonaisuudessaan loistava illallinen, kannattaa käydä kokeilemassa.

Ei kommentteja: