Pages

BISTRO HELSINKI 15

2. kesäkuuta 2011

Käytiin pitkästä aikaa puoliskon kanssa treffeillä. Ei olla lähiaikoina juuri syötykään ulkona, joten vaihtoehtoja oli kertynyt useita Haluaisin mennä -listalle. Mietimme uutta Gaijinia, Murua (jonne on turha vieläkään yrittää muutaman päivän varoitusajalla) ja loppujen lopuksi valintamme oli Bistro Helsinki 15, joka sai myös uusimpaan Guide Michelin -oppaaseen maininnan.

Kuva lainattu täältä
Ravintola oli rento ja fiini samalla kertaa. Tyylikkään pelkistetty sisustus ja kursailematon menu miellyttivät kovasti. Palvelu oli paikan mukaista, rentoa mutta asiallista. Pöydät olivat lauantai-iltana lähes täynnä kahdeksaan mennessä, joten varaus oli paikallaan.

Otimme alkuun aperitiivit ja ruokavalintani kohdistui päivän menuun ja viinipakettiin. Alkuruoaksi sain mustekala carpaccion, joka oli huomattavasti parempaa kuin sen odotin nimen perusteella olevan. Ripeästi lautanen vaihtui pääruokaan, mikä oli tällä kertaa tonnikalaa - paras tonnikala-annos ikinä. Reilun kala-annoksen vieressä nökötti kakkunen uusista perunoista. Täyttävää ja hyvää.

Loistavan illallisen lopetti pannacotta suklaajäätelöpallolla. Ilta sujui odotusten mukaisesti ja en voi muuta kuin suositella poikkeamaan Korkeavuorenkadun bistroon.

Ei kommentteja: