Pages

NEH / Tallinna

28. lokakuuta 2011

Kesällä kävin Muhun saarella Viron ykkösravintola Alexanderissa. Neh on puolestaan samojen kokkien kaupunkipaikka Tallinnassa. Neh sijaitsee noin kymmenen minuutin kävelymatkan päässä ydinkeskustasta osoitteessa Lootsi 4 ja tarjoaa eestiläistä saaristolaisruokaa gourmet twistillä. Vietimme ihanan illan kolmen naisen kesken Nehin palveltavana. Ravintola on tunnelmallinen, lämmin olohuone. Vastaanotto oli sydämellinen, jopa kokit vilkuttelivat meille keittiöstä. Onneksi meillä oli pöytävaraus - paikka on suosittu niin turistien kuin paikallistenkin keskuudessa. Suomea tässä ravintolassa ei juurikaan kuullut, minkä voi Tallinnan tapauksessa melkeinpä laskea plussaksi.

Ennen kello yhdeksää päivän kolmen ruokalajin menun sai edulliseen 26€ hintaan - todella huokea hinta ajatuksella valmistetusta loistoillallisesta! Kiipesimme ravintolan toiseen kerrokseen ja ihailimme hämyistä sisustusta kuohuviinit kavereina. Paikallisuus ja tuoreet raaka-aineet maistuivat läpi aterian, eikä talon viinilistassakaan ollut moitittavaa. Eteen tuotiin mm. maa-artisokkakeittoa, kanaa ja jäädytettyä sinihomejuustokakkua. Yhteneviä pikkujuttuja Nehissa ja Alexanderissa huomasin - samoja näkkileipiä alkuun sekä samoja makuja ja tuotteita käytetään selvästi molemmissa ravintoloissa. Myös annosten esillepano muistuttaa paljon toisiaan, sillä ainakin osittain samat astiat ovat käytössä molemmissa ravintoloissa. Suurin ero Nehin ja Alexanderin välillä on ilmapiiri - Alexander on selvä fine dining ravintola, kun taas Neh valloittaa rentoudellaan.

Vielä lähtiessämme kokit pyysivät astumaan peremmälle keittöön ja henkilökunta kertoi lisää ravintolasta ja mainitsivat seuraavaa kertaa ajatellen myös "kokin pöydän" - voit varata suuren pöydän (maks. viidelle hengelle), joka sijaitsee melkeinpä keittiössä ja saat usemman ruokalajin illallisen suoraan kokkien tarjoilemana pöytääsi. Hinta on 240€ koko pöytäseurueelta ja varauksia tähän pöytään otetaan vain yksi illassa, joten seurue saa rauhassa nauttia pitkästä illallisesta. Ei ollenkaan huono idea vaikkapa seuraaville syntymäpäiville!Ei kommentteja: