Pages

FIORI DI ZUCCA FRITTI

10. lokakuuta 2011

Ajankohtainen resepti näin lokakuun vesisateiden keskelle. Palataan ajassa taaksepäin siihen hetkeen, kun kasvimaalla vielä kukki heinäkuun helteiden aikaan. Ja minä otin nämä kuvat ja unohdin ne arkistoihin.

Poimin ihanat keltaiset taideteokset äidin kesäkurpitsapenkistä ja sain ihmetteleviä katseita, kun kerroin tekeväni ruokaa kukinnoista. Niin - vanha klassikko Fiori di zucca fritti eli friteeratut kesäkurpitsankukat. Oi, tämä oli niin hyvää - kokeilkaa ensi kesänä! Resepti on hyvin summittainen, tein annoksen fiiliksellä. Olin sentään tajunnut kirjoittaa raaka-aineet muistiin.























FIORI DI ZUCCA FRITTI

Tarvitset -
tuoreita kesäkurpitsankukkia

Täyte -
Ricotta-juustoa
Tuoretta basilikaa
Kananmuna
Suolaa & pippuria

Frittitaikina -
1dl vehnäjauhoja
2dl kivennäisvettä
Hippunen suolaa
Loraus oliiviöljyä taikinaan
Isompi loraus öljyä paistamiseen

Tee ensin frittitaikina ja anna taikinan valmistua mielellään ainakin tunnin, parin verran (itse en antanut, eikä taikina tarttunut kukkiin kunnolla). Avaa varovasti terälehtiä ja poista sisältä kaikki irtoava. Sekoita täytteen ainekset ja sujauta pari teelusikallista juustomassaa jokaiseen kukkaan ja rullaa terälehtiä varovasti mutta kunnolla kiinni. Dippaa frittitaikinaan ja paista 190-asteisessa öljyssä kullankeltaiseksi (oliiviöljy savuaa helpommin, joten myös rypsi käy tarkoitukseen, mutta oliivi on tietenkin tähän ruokalajiin autenttisempi). Nauti heti sellaisenaan vaikkapa alkupalaksi pirtsakan valkoviinin seurana. Toimii myös italialaisen antipastolautasen osana.











1 kommentti:

pieni mopo kirjoitti...

Njamskis njamskis, hitsi kun pitääkin odotella vielä reilu puoli vuotta. Meillä kun kaikki jo loppukesästä inhosi kesäkurpitsoja, mutta tuosta taitaa tulla ensikesän hitti =)