Pages

TALVINEN PÄHKINÄ-KOOKOSKAKKU

29. joulukuuta 2011

Kummitytön synttärikakkuna oli tänä vuonna suloisen makea, valkeahuntuinen Pekaanipähkinä-kookoskakku. Ihastuin kakkuun niin paljon, että tein maalla jouluaattona oman versioni.

PEKAANIPÄHKINÄ-KOOKOSKAKKU -
Pohja -
200g pehmeää meijerivoita
3dl sokeria
3 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
75g pekaanipähkinöitä
1dl kookoshiutaleita
2tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
2dl kuohukermaa

Täyte & kuorrutus -
75g pehmeää meijerivoita
300g tomusokeria
300g tuorejuustoa
2tl vanilliinisokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot, rouhitut pähkinät, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää kuiva-aineseos vuorotellen kerman kanssa taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija noin 22 cm). Tasoita pinta. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin tunti (itse paistoin leivinuunissa jälkilämmössä ja turhan kauan, kakusta tuli kovahko ja pinta ruskistui turhan paljon). Kumoa pohja hieman jäähtyneenä ja anna pohjan jäähtyä hyvin. 

Sekoita pehmeä rasva, tomusokeri, tuorejuusto ja vanilliinisokeri sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Levitä täyte väleihin, kakun päälle ja reunoille. Koristele kakun pinta kokonaisilla ja reunat rouhituilla pähkinöillä. Ohje löytyi Pirkan resepteistä.

2 kommenttia:

Eerika kirjoitti...

Onko hieman porkkanakakku tyyppinen ratkaisu? Tässäpä voisi olla oiva kakku tulevan puolen vuodella toiv. siintäviin valmistujaisiin.. nam.

Heidi kirjoitti...

Joo, sama koostumus pitkälti. Kummitytön kakku oli omaani vaaleampi ja pehmeämpi, eli vielä enemmän porkkanakakkumainen. Törkeän hyvää, kokeile!