Pages

HAKIKSEN RAIKU

4. huhtikuuta 2012


Perjantai-iltapäivänä Hakaniemen hallin naapuri, lounaskahvila Raiku oli lähes viimeistä tuolia myöten täynnä. Murretun oranssit seinät ja 50-luvun henkiset kalusteet antoivat oivat puitteet lounaalle.

Iloinen vastaanotto kassalla teki kivan fiiliksen ja kassalta suoraan pääsinkin jonottamaan päivän annosta, joka sattumalta oli oma ikuinen lempparini: lihapullia kermakastikkeella, muusia ja tietenkin erilaisia salaatteja. Lisäksi tarjolla oli paria eri leipää ja ruokajuomaksi vettä. Maitoa olisin jopa kaivannut muhkeiden lihapullien kaveriksi.

Buffeessa tapahtuu helposti ns. ruotsinlaivailmiö, niin kävi Raikussakin. Keskikokoisena naisihmisenä lapoin nälissäni lautasen ääriään myöten täyteen - kuusi (6) reippaan kokoista lihapullaa, säästelemättä muusia ja iso kauhallinen paksua kermakastiketta. Lautasmallin mukaan sentään täytin puolet lautasesta raikkaan salaattipöydän antimilla: kanasalaatilla, raasteilla, suolakurkuilla ja punajuurilla.

Mureita pullia, kuin mummon tekemiä. Myöskään muusista ei löytynyt valittamista - koostumus oli pehmeää ja tasaista. Taatusti kermaa, tai ainakin täysmaitoa. Annos maistui ja jälkiruoaksi hain vielä täpötäydestä vatsasta huolimatta lounaan hintaan kuuluneen kahvin. Eikä siitäkään löytynyt valituksen aihetta. Suosittelen Raikua Hakaniemessä lounastajille iloisin mielin!

1 kommentti:

Helmi-Maaria Pisara kirjoitti...

Raiku on ihana. Siellä on tullut lounasteltua muutaman kerran ja sinne pistäydyn aina kun Suomen-reissut antavat myöten.