Pages

TASTE OF HELSINKI

17. kesäkuuta 2012

Liput loppuunmyytyyn perjantai-iltaan sattuivat tulemaan arpajaisvoittona Maikkarilta, joten sisäänpääsyyn ei tarvinnut erikseen sijoittaa. Suoraan toimistolta portille, portilta valuutanvaihdon ja Riedelin viinilasivuokrauksen jälkeen heti ensimmäiselle teltalle herkuttelemaan. Itse valitsin Juuren ja K asteli Toscaniniin.

Etsimme kädet täynnä Vitello Tonnatoa (Toscanini) ja Kylmää savusärkikeittoa kurkkutartarilla (Juuri) paikkaa mihin istahtaa - koko alueella oli vain kourallinen istuinpaikkoja. Onneksi aurinko hemmotteli ja saatoin heittää kaulahuivin nurmelle viltiksi. Alkupalat maistuivat kyllä. Varsinkin Juuren keitto suli suuhun ja toimi erinomaisesti viereisestä kojusta noutamani australialaisen viognierin kanssa. Vähän tunnelmaa latisti muoviset aterimet ja onnistuin saamaan kunnon palkeenkielen huuleeni terävästä lusikasta. Ehkä ensi kerralla saa vuokrata myös oikeat aterimet?

K hävisi heti alkuruoan jälkeen Kukon artesaanioluiden tastingiin. Sillä lailla. Pyörin hetken kojujen välissä ja palasin takaisin nurmikolle Funky Wine Importsista nappaamani roseviinin kanssa odottelemaan.

Pääruoan hain Farangista. Rapeaa possua ja palmusokerikaramellia halusi muutama muukin, sillä tähän telttaan sai jonottaa kauan. Mutta possu oli täysin sen arvoista! K haki samaan aikaan Hevosen fileetä raparperin kera ravintola C:stä, mutta annos hävisi kyllä possulle mennen tullen. Olisin voinut hakea saman tien toisen annoksen porsasta ja ottaa vielä kyytipojaksi houkuttelevat Vihersimpukat Nahm Jim kastikkeella. Suuntasimme kuitenkin jälkiruoille, minä Aitoon ja K Smöriin.

Aidon Mallasvanukas karpaloilla sopi omaan makuuni hyvin, sillä se ei ollut turhan makea ja maltaan maku oli enemmän oluinen kuin mämminen. Silti Smörin Pannacotta raparperilla ja herukanlehtisorbetilla voitti heittämällä jälkiruokatastingin.

Jos samaan tilaan yhdistetään fine dining, jazz ja hyvät viinit, on allekirjoittaneen viihtyminen taattu. Kun tämä järjestetään uudelleen, olen paikalla. Ihan varmasti.

Juuri / Kylmä savusärkikeitto ja kurkkutartar
C / Hevosen fileetä raparperin kera
Farang / Rapeaa possua, palmusokerikaramellia ja riisiviinietikkaa
Aito / Mallasvanukas ja karpaloita
Smör / Pannacotta, raparperia ja herukanlehtisorbettia

Ei kommentteja: