Pages

KLASSIKKOLEIVÄT

11. elokuuta 2012


Club sandwich eli klubileipä - double decker - on klassinen kerrosvoileipä, joka on löytynyt amerikkalaisten ravintoloiden ruokalistoilta jo 1800-luvun loppupuolella. Alkuperäisen klubileivän välissä on kalkkunaa, tomaattia, pekonia ja majoneesia. Vaihdoin Pengerkadun verisoon kalkkunan tilanne broilerinfileen, paahtoleivän ruissämpylään ja maustoin majoneesin sinapilla.


CLUB SANDWICH JA GRILLIPERUNAT
Kahdelle

Leipiin
3 Ruissämpylää
2 broilerinfileetä
3 siivua pekonia
2 rkl majoneesia
1 rkl hyvää sinappia, käytin French's Classicia
Tomaattia
Lehtisalaattia
Suolakurkkua
Basilikaa
4 cocktailtikkua

Perunoihin
4 kiinteää keskikokoista perunaa
1 sipuli
Voita paistamiseen
Persiljaa
Suolaa ja pippuria
(Tsatsikia dippikastikkeeksi)

Paista broilerit ja pekonit parilapannulla. Nosta sivuun jäähtymään. Grillaa perunat ja pilkottu sipuli samalla pannulla voissa, mausta suolalla, pippurilla ja persiljasilpulla. Paahda leipäpalat pannulla tai paahtimessa. Sekoita sinappi ja majoneesi keskenään ja voitele leivät seoksella. Leikka broileri, tomaatti ja kurkut siivuiksi. Täytä ja kokoa leivät kolmekerroksisiksi, seivästä cocktailtikuilla ja leikkaa leivät kolmioiksi. Tarjoile heti perunoiden kanssa. Perunoiden dipiksi ostin tällä kertaa valmiin tsatsikin kaupasta. Juomaksi annokselle sopisi varmasti parhailen hyvä lager-olut, meillä mentiin kerrankin kivennäisvedellä.

1 kommentti:

Jonna kirjoitti...

Klassikot kestää aikaa. Uutta oppia minulle, että tällä on näin pitkä historia. Pari kertaa kesässä saatava ehdottomasti.